avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE VOLUNTARIAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE VOLUNTARIAT

Stimata d-soara,

Avand in vedere imprejurarile precizate de dvs. si prevederile art. 12 din contractul de voluntariat nr. 4/05.10.2012 incheiat cu Asociatia Nationala Administratia, va propunem sa va prezentati in data de 12.10.2012, ora 18:30, la sediul Asociatiei Nationale Administratia din strada Barbu Iscovescu nr. 15, Sector 1, Bucuresti, pentru a realiza amiabil renegocierea contractului, de comun acord. Bineinteles ca puteti opta si pentru rezilierea unilaterala a contractului, la solicitarea dvs., conform legii, cu respectarea preavizului si cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi contractuale asumate de dvs.

Asteptam raspunsul dvs. la aceasta propunere pana in data de 12.10.2012 ora 10:00.

Acestea imi sunt trimise de presedintele unui ONG (care are pregatire juridica!) care ma obliga sa platesc 500 lei daune in baza unui contract de voluntariat care desi a fost incheiat pe 5 octombrie si in baza caruia deocamdata nu am intreprins nicio activitate, ma ameninta ca ar trebui sa-mi fac preavizul de 15 zile, desi nu e prevazut nicaieri in contract acest lucru si ca trebuie sa platesc daune de 500 lei daca doresc rezilierea contractului!
Va rog sa-mi spuneti daca e posibil asa ceva!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 23:29, 11 Octombrie 2012
Trebuie vazut contractul de voluntariat.
Legea nr.195/2001 prevede:
Art. 14. - Denunţarea unilaterală a contractului de voluntariat are loc din iniţiativa oricăreia dintre părţi şi se face în formă scrisă, cu arătarea motivelor. Condiţiile denunţării se stabiliesc prin contract, termenul stabilit pentru prezentarea preavizului fiind de 30 de zile
este foarte important a se vedea care erau obligatiile contractuale ale voluntarului si daca acestea nu au fost respectate, mie greu sa cred ca un astfel de contract v-ar obliga la plata unor daune, decat daca cealalta parte contractanta ar dovedi ca a fost prejudiciata prin neexecutarea culpabila a contractului de catre dvs. Acum nu trebuie sa va sperie spuse dansului, obligarea la plata unor sume de bani nu o poate decide cat o instanta de judecata.
Printre obligatiile voluntarului sunt trecute sarcini care tin strict de rezolvarea anumitor probleme primite din partea asociatiei si cele trecute in fisa de post. niciuna nu contine ca atunci cand una din parti renunta la cealalta sa se faca acest preaviz! de fapt nicaieri in acest contract nu se regaseste termenul de preaviz! nu avea cum sa fie prejudiciata organizatia pentru a i se cere acestei fete daune in valoare de 500 lei, atata vreme cat nu si-a inceput activitatea in cadrul ONG-ului!
Mamei acestei fete nu ii este teama de pbligativitatea acestei sume insa voiam sa fac cunocut pe aceasta cale cat de legal sunt intocmite de catre un avocat dintr-un ONG, contractele de voluntariat! Si ma intreb cate tinere au fost pacalite astfel, in dorinta lor de a invata cat mai mult in domeniul pe care si l-au ales pentru a face cariera. Eu sunt etrem de revoltata pentru ca aceasta tanara face parte dintre acei oameni care isi doresc sa ramana in aceasta tara blestemata si care se pregateste asiduu pentru a fi cat mai buna in DREPT pentru a nu se compromite prea mult in viitor. Este o rusine aceasta organizatie si am sa merg pana la capat pentru a face cunoscut ceea ce se intampla dincolo de ochii celor care ar trebui sa verifice contractele voluntarilor! Numele acestei organizatii este format din trei initiale!!!
1. Răspunderea pentru neexecutarea sau pentru executarea necorespunzătoare a contractului de voluntariat este supusă regulilor prevăzute de Codul civil.

2. Contractul odata semnat constituie legea partilor .. daca nu si-a inceput activitatea, atunci nu are cum sa-si produca efectele acel contract.

3. Potrivit legii , voluntarul poate denunta unilateral acel contract.

Alte discuții în legătură

Preavizul este obligatoriu? anette31 anette31 Este vorba despre un contract de prestari servicii medicale La pct.ul din contract privind [b]Incetarea contractului[/b] este precizat ca una din parti este ... (vezi toată discuția)
Denuntarea unilaterala Cristina.P Cristina.P Spuneti-mi va rog in contractele de vanzare-cumparare si de distributie se poate include la modalitatile de incetare a contractului si denuntarea unilaterala ... (vezi toată discuția)
Clauza denuntare unilaterala contract administrare asociatie proprietari George Staicu George Staicu Suntem in discutii cu o firma de administrare pe care am dori sa o angajam pentru asociatia noastra de proprietari. Firma ne-a trimis un proiect de ... (vezi toată discuția)