buna ziua
lucrez la o banca comerciala in fctia de sef agentie din 2008. anul acesta, datorita conditiilor economice, agentia a fost inchisa, toti colegii fiind repartizati pe fctii echivalente in cadrul restului agentiilor in oras. eu sunt in concediu pt ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani , cu indemnizatia maxima (copilul fiind nascut in decembrie 2010, netrebuind sa aleg intre a sta 1 sau 2 ani acasa). intre timp se va naste si cel de-al doilea copil, cu aproximativ 2 saptamani inainte de a trebui sa ma reintorc la serviciu.
intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. pot sa trec dintr-un CIC intr-altul, automat? trebuie anuntat angajatorul ?
2. dpdv financiar m-ar avantaja reintoarcerea la serviciu - regula celor 126 zile, cu venit 85% din brut . depunerea cererii de reintoarcere concomitent cu predarea concediului prenatal - se poate face asa ceva ? in aceste conditii, pe ce post si salariu ma poate reangaja angajatorul ? functie echivalenta nu mai exista disponibila, dar in ce conditii pot cere pastrarea salariului avut ca si sef agentie, chiar pt o functie inferioara ?
multumesc!
1. art.10 (7) din legea nr.202/2002 prevede ca , la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
2. dIn CCC1 puteti intra direct in CCC2 .... astfel imdediat dupa nasterea celui de-al doilea copile, veti depune o cerere de acordare a CCC pentru cel de-al doilea copil, atasand la cerere copia certificatului de nastere ... pe baza acesteia , angajatorul va emite o noua decizie de supendare a c.i.m.
nu va avantajeaza reincadrarea deoarece pt cele 126 zile baza de calcul e de fapt media din ultimele 6 luni din indemnizatia pe care ati primit-o cu primul copil si nu brutul de pe cartea de munca...aceeasi baza de calcul e valabila si pt calculul indemniz pt cel de-al doilea copil ( adica indemniz cu primul) si care e tot 85% fara nicio alta retinere....