avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mediere - obligatorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mediere - obligatorie?

Avem pe rol un proces avand ca obiect somatie de plata, cu primul termen in decembrie 2012.
Este obligatorie participarea la sedintele de informare privind medierea?
Ati participat la asa ceva?
Cine le organizeaza si ce spun instantele daca pana la primul termen nu partile nu au participat la aceste sedinte de informare?
M-ar interesa daca stie cineva niste amanunte concrete. Toate articolele de pe net citeaza legea modificata, insa nu spune nimeni nimic concret.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:18, 21 Octombrie 2012
Intrati pe site-ul Consiliului de Mediere, cautati Tabloul mediatorilor, este pe judete, pe mediatori cu drept de exercitarea profesiei, suspendati , etc. acolo aveti si datele de contact, alegeti-va un mediator mergeti si faceti-va informarea cu privire la mediere care este GRATUITA, obtineti un proces-verbal care atesta faptul ca ati facut acest lucru, apoi il prezentati instantei de judecata.
Medierea este o profesie nobila, costuri reduse, stres minim. Pe mediatori ii puteti gasi accesand site-ul Consiliului de Mediere, Tabloul mediatorilor autorizati,grupati dupa nume,localitate, de unde o sa puteti alege. Informarea in mediere este gratuita. Dupa informare vi se va elibera un proces verbal prin care se atesta faptul ca ati fost informat cu privire la despre mediere si procesul de mediere
Medierea pare sa fie luata in serios in viitor. Procesul verbal de informare va fi cerut de instanta si consider ca ar fi Bine sa sa nu se faca medierea mai inainte de proces dupa intrarea in vigoare a legii.
buna seara ,
de preferat ar fi ca pina la primul termen sa dati curs solicitarii de a participa la sedinta de informare pentru mediere este eficienta rapida si fara prea multe costuri .
Instantele de judecata informareaza partile la fiecare inceput de sedinta ca au posibilitatea sa apeleze la un mediator in solutionarea cauzei pe cale amiabila iar daca va prezentati la primul temrne cu procesul verbal de medierea incheiat prin acordul partilor si cauza va fi solutionata prin pronuntarea unei hotararii de expedient in care este consfintita invoiala partilor asa cum a fost prezentata in procesul verbal de medierea .
nu ezitati sa va prezentati si la un mediator daca va solicita partea nu avesti ce pierede din contra .
bafta
Medierea pentru litigiile de pe rolul instantelor judecatoresti va deveni obligatorie in 6 luni de la intrarea in vigoare a legii.

Alte discuții în legătură

Mediator pt disputa intre proprietari cu cote indivize dubick dubick Unde pot sa apelez pt un mediator care sa incerce sa rezolve o disputa pe care o am cu un coproprietar pt refuz de achitare a datoriei pt reparatii la ... (vezi toată discuția)
Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligativitate informare mediere pentru custodia comuna BMariusCristian BMariusCristian Buna ziua, am 2 copii cu prietene mea.Ne vom desparti . Imi puteti spune , va rog , daca este obligatorie medierea ? Daca da , in baza carei legi si care ... (vezi toată discuția)