avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mediere - obligatorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mediere - obligatorie?

Avem pe rol un proces avand ca obiect somatie de plata, cu primul termen in decembrie 2012.
Este obligatorie participarea la sedintele de informare privind medierea?
Ati participat la asa ceva?
Cine le organizeaza si ce spun instantele daca pana la primul termen nu partile nu au participat la aceste sedinte de informare?
M-ar interesa daca stie cineva niste amanunte concrete. Toate articolele de pe net citeaza legea modificata, insa nu spune nimeni nimic concret.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:18, 21 Octombrie 2012
buna ziua
medierea si in prezent este agreata de instanta pentru dosarele de pe rol chiar am avut si am astfel de cauze solutionate prin medierea si nici o instanta u s-a opus la a lua act de procesul verbal de medierea ba mai mult am primit si felicitari ca am ajuns la o solutie de comun acord cum este medierea .Asa ca nimeni nu va poate spune sa apliucati medierea abia dupa ce va deveni obligatoei daca partile sunt deacord este ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator pt disputa intre proprietari cu cote indivize dubick dubick Unde pot sa apelez pt un mediator care sa incerce sa rezolve o disputa pe care o am cu un coproprietar pt refuz de achitare a datoriei pt reparatii la ... (vezi toată discuția)
Mediere recomandata de instanta - pasi de urmat Luoana Mihaela Luoana Mihaela Societatea noastra s-a format prin divizare in urma procesului de privatizare . Astfel , s-a incheiat un protocol de divizare si doresc ca terenurile care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligativitate informare mediere pentru custodia comuna BMariusCristian BMariusCristian Buna ziua, am 2 copii cu prietene mea.Ne vom desparti . Imi puteti spune , va rog , daca este obligatorie medierea ? Daca da , in baza carei legi si care ... (vezi toată discuția)