avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... care e procedura ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

care e procedura ?

am avut concilierea cu un asigurator . nu s-a finalizat in favoarea mea. este vb despre o asigurare constructie -incendiu . nu am obtinut despagubirea. dupa conciliere ce urmeaza sa fac?fac actiunea? sau mai fac plingere realabila? care este legislatia dupa care ma orientez .
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:59, 14 Octombrie 2012
Urmatorul pas este promovarea unei cereri de chemare in judecata in instanta, dupa procedura stabilita de Codul de procedura civila iar pe fond invocati dispozitiile Codului civil si a Legii 136/1995.
unde gasesc modul de calcul a despagubirii?
multumesc mult.
Despagubirea reprezinta costul reparatiilor, conform unui deviz efctuat de un constructor.Daca sunt si bunuri asigurate/arse, se solicita pretul lor de pe piata.
in cat timp depun actiunea de la efectuarea concilierii
Lecturati art.720 c.p.c. si veti vedea acolo exact ce va intereseaza, cu siguranta aveti cunostinte de drept, asa ca folositi-le, dar depuneti si dvs. un minim efort!:D

si un lucru esential: cititi cu mare atentie intreg contractul de asigurare, raportat la legea asigurarilor, sa nu aveti surprize cu avocatii si consilierii juridici ai firmelor de asigurari, care sunt f. bine pregatiti.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu in caz de dauna totala auto radu gheorghe radu gheorghe Buna ziua As dori sa incep prin a a spune ca am avut un accident auto in care cineva adepasit pe contrasens pe banda continua si m_a lovit frontal In urma ... (vezi toată discuția)
Am un dosar dauna deschis la asigurarile si nustiu cum sa procedez glo glo am primit adresa de la asigurari prin care ma instiinteaza ca valoarea a pt despagubire este cu mult sub cea reala. Pot sa fac convocare la conciliere ? e ... (vezi toată discuția)
Cu cine ma judec? didutzu didutzu Speta este urmatoarea: A (angajat la firma X) accidenteaza pe V. Firma X in calitate de proprietar al masinii are asigurare la o firma oarecare. In urma ... (vezi toată discuția)