am avut concilierea cu un asigurator . nu s-a finalizat in favoarea mea. este vb despre o asigurare constructie -incendiu . nu am obtinut despagubirea. dupa conciliere ce urmeaza sa fac?fac actiunea? sau mai fac plingere realabila? care este legislatia dupa care ma orientez .
multumesc.
Urmatorul pas este promovarea unei cereri de chemare in judecata in instanta, dupa procedura stabilita de Codul de procedura civila iar pe fond invocati dispozitiile Codului civil si a Legii 136/1995.
Despagubirea reprezinta costul reparatiilor, conform unui deviz efctuat de un constructor.Daca sunt si bunuri asigurate/arse, se solicita pretul lor de pe piata.
Lecturati art.720 c.p.c. si veti vedea acolo exact ce va intereseaza, cu siguranta aveti cunostinte de drept, asa ca folositi-le, dar depuneti si dvs. un minim efort!:D
si un lucru esential: cititi cu mare atentie intreg contractul de asigurare, raportat la legea asigurarilor, sa nu aveti surprize cu avocatii si consilierii juridici ai firmelor de asigurari, care sunt f. bine pregatiti.
Cu cine ma judec?
didutzu
Speta este urmatoarea:
A (angajat la firma X) accidenteaza pe V. Firma X in calitate de proprietar al masinii are asigurare la o firma oarecare. In urma ... (vezi toată discuția)