avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare prejudiciu in caz de dauna totala auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare prejudiciu in caz de dauna totala auto

Buna ziua As dori sa incep prin a a spune ca am avut un accident auto in care cineva adepasit pe contrasens pe banda continua si m_a lovit frontal In urma constatarii facute de agentul de asigurare si a devizului de reparatie estimativ facut de unn servise autorizat s_a luat decizia ca nu se mai repara fiind dauna totala Devizul este in jur de 25000 ron ias suma de despagubire acordata de astra e de 9200ron masina la data accidentului valora in jur de 3800 -4000 euro AS dori sa_m ispuneti caile care trebuiesc urmate pentru a deschide un proces impotriva astra si sau a celui care m-a lovit intrucat consider ca eu am suferit un prejudiciu de care nu ma fac vinovat si doresc sa recuperez diferenta dintre valoarea auto la data accidentului si suma acordata de astra ca despagubire- valoarea epavei auto.CONFORM CARUI ARTICOL DIN COD CIVIL SI LA CE INSTANTA SA APELEZ CARE SA FIE COMPETENTA SA JUDECE ACEST CAZ tinand cont de faptul ca locuiesc in sectorul 3 am deschis dosar de dauna la astra filiala din Barbu Vacarescu iar cel care m_a lovit este din judetul Dolj VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: radu gheorghe , utilizator 17:40, 21 Iulie 2009
Art.11 C.pr.civila
In materie de asigurare,cererea privitoare la despagubiri se va putea face si la instanta in circumscriptia careia se afla:
-domiciliul asiguratului
-bunurile asigurate
-locul unde s-a produs accidentul
E de preferat sa va judecati atat cu Astra cat si cu persoana care a fost vinovata de producerea accidentului. Inainte de a depune actiune impotriva celor doi, indepliniti procedura de invitatie la conciliere, prevazuta de art.720-1 cod procedura civila, obligatorie in materie comerciaLA. Daca va adresati unui avocat, cu siguranta va sti cum sa va indrume astfel incat sa nu aveti surprize sau sa va fie paralizata actiunea prin admiterea unei exceptii invocate de partile adverse.

Pentru a evita pierderea de timp prin respingerea cererii de catre instanta ca prematur introdusa , obligatoriu apelati la CONCILIEREA DIRECTA .
Transmiteti-le prin scrisoare recomandata o Invitatia la conciliere directa in baza art .720 indice 1 din Codul de procedura civilA . Aratati-va pretentiile ( si aici ma refer la valoarea asigurata a masinii , daca dauna este totala ) si IN FUNCTIE DE RASPUNSUL PE CARE-L VETI AVEA IN URMA CONCILIERII mergeti mai departe in instanta .
Va transmit un model de Invitatie la conciliere :
Subsemnatul, Bejgu Mihail Cristian, prin avocat, Alina avand sediul profesional in Bucuresti, Str .ctului de reprezentare juridica nr. ...........in conformitate cu dispozitiile art. 720 -1 cod proc civila , depun prezenta :


CATRE


S.C. ......................... S.A.
Cu sediul in Bucuresti, ...............



Prin prezenta vă convocăm în data de ...................ora ........., la sediul ales de subsemnatul la Cabinetul individual de avocat .............., in Bucuresti, Bd. ............................ dvs. de plată a sumei de ........... Euro (echivalent Ron la cursul BNR din data efectuarii platii), cu titlu de despăgubiri si daca se va tergiversa solutionarea, ne rezervam dreptul de a solicita suma de ................Ron cu titlu de penalitati .
Motivele prezentei convocări sunt următoarele:
În fapt, la data de 3...........08 am fost implicat intr-un accident rutier, vinovat de prodecurea acestuia fiind conducatorul auto ................... . Ulterior acestui accident s-a deschis dosarul de dauna ................ , urmand a se da acceptul de plata pe cererea de despagubire pe baza evaluarii sc .............. .
Prin adresa nr............... v-ati exprimat punctul de vedere privind plata despagubirilor in cuantum de ...............,
În drept, pretenţiile noastre sunt întemeiate pe prevederile art.22 din Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania ; art. 2.1 si 2.2 din Conditiile generale contractuale privind Asigurarile facultative a autovehiculelor.
Conform dispoziţiilor art. 7201 C. proc. civ., anexăm la prezenta fotocopiile următoarelor documente care probează pretenţiile noastre: Polita CASCO seria C Nr.485355 , Cererea de despagubire , Proces verbal de constatare ,
În situaţia în care nu veţi da curs concilierii şi nu veţi achita debitul în sumă de ..............(valoarea asigurata), vă vom acţiona în judecată, la termenul prevăzut de art. 720.3 C. proc. civ., în scopul recuperării sumelor datorate, pretenţii la care se va adăuga dobânda legală şi cheltuielile de judecată.
Prezenta convocare constituie invitaţia la concilierea directă, conform art. 7201 C. proc. civ.

Data: …………….

MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNS TOTUSI AS DORI SA STIU UNDE POT DESCHIDE ACTIUNE IN INSTANTA DUPA CONCILIERE AVIND IN VEDERE CA DOSARUL DE DAUNA S-A DESCHIS LA ASTRA DIN BARBU VACARESCU EU AM DOMICILIUL IN SEC3 IAR CEL CARE M-A LOVIT E DIN DOLJ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco LarisaS LarisaS Am facut un accident destul de minor in 2009 si aveam asigurarea expirata. Acum.. dupa 4 ani mi-a venit de la Astra asigurari, sa platesc suma de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Dauna totala si despagubirea la asigurarile de tip rca Emelly Emelly Salut, as avea nevoie de cateva informatii sau daca poate cineva sa-mi spuna ce trebuie sa fac in cazul in care in urma unui accident de circulatie ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)