avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Noul Cod de procedura civila va aduce multi clienti ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Noul Cod de procedura civila va aduce multi clienti avocatilor

sub sanctiunea nulitatii cererii,in caile superioare fondului cererea se face exclusiv de avocati sau licentiati in drept, iar la fond vor fi desemnati avocati din oficiu in situatiile prevazute de lege, precum si la cereri de ajutor..
Cel mai recent răspuns: rusu_costelpn , utilizator 19:24, 10 Noiembrie 2012
nu stiu daca vor fi mai multi cienti pentru avocati insa in mod cert vor fi mai putine recursuri - asa cum este si normal. deci nu cred ca va fi o explozie de clienti :)
Recursul va deveni cu adevarat cale o extraordinara de atac in NCPC (este si acum, teoretic, dar practic...).

Vor fi mai multe hotarari atacabile cu apel. Unele numai cu apel. Iar recursurile vor fi mai putine.

In NCPC recursul urmareste sa supuna Inaltei Curti de Casatie si Justitie examinarea, in conditiile legii, a conformitatii hotararii atacate cu regulile de drept aplicabile.

Adica ... probleme grele ... sau, iertati exprimarea, nu vor mai ajunge chiar toate ...balariile sa fie discutate in recurs. (desi...:hm: ochii ageri vad deja probleme importante care ar putea scapa ...scopului propus - examinarea de catre ICCJ).

De aici si necesitatea ca in recurs, cererile si sustinerile partilor sa fie formulate prin persoane care ...mai stiu despre ce vorbesc (avocat, consilier juridic).
Problema trebuie pusa din alta perspectiva, trebuie avut in vedere calitatea actului de justitie si nu interesul altora. Se poate observa cu usurinta diferenta dintre un proces in care partea este asistata de un avocat si un proces in care partea se apara singur. In orice stat civilizat se intampla la fel, adica partile sunt reprezentate sau asistate. Din pacate justitiabilii trateaza procesul cu superficialitate si la un moment dat se trezesc ca au pierdut in fond si de multe ori nici in recurs nu se mai poate remedia greseala strecurata.
Eu unul n-as miza ca va ramane in vigoare aceasta reglementare sau daca va ramane exista riscul ca oricand sa fie declarata neconstitutionala pentru ca se incalca accesul liber la justitie.....e de urmarit.......per asamblu vad o posibila crestere a onorariilor in recurs si scaderea numarului recursurilor promovate daca NCPC ramane in forma promulgata...nimic nu e batut in cuie insa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac intr-un proces de granituire razvan2487 razvan2487 Intr-un proces de granituire am refuzat efectuarea unei expertize TOPO, datorita unor aranjamente pe care le poate face paratul cu topometristul, fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu avocat in recurs? catalina.p catalina.p intreb intr-un proces civil ( exemplu o contestatie la PV de contraventie ) daca se face recurs , este musai sa fie intocmit de un avocat si reprezentat pe ... (vezi toată discuția)