avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai de atac intr-un proces de granituire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai de atac intr-un proces de granituire

Intr-un proces de granituire am refuzat efectuarea unei expertize TOPO, datorita unor aranjamente pe care le poate face paratul cu topometristul, fiind vorba de cativa zeci metri. Proba pe care o aduc in sustinerea cauzei este o expertiza TOPO efectuata de un expert al Tribunalului intr-o alta cauza cu cativa ani in urma. Nu am cerut in Fond dovezi de la Primaria teritoriala care sa ateste ca intre reclamant si parat nu au avut loc schimburi de terenuri care sa modifice masuratorile efectuate in expertiza anterioara.
Aceste dovezi, de la Primarie, pe care le-am cerut in Apel si care mi-au fost refuzate, le mai pot cere in Recurs?
Deasemene doresc in Recurs si proba cu Interogatoriul paratului care mi-a fost refuzata in Apel.

Cu dovezile care mi-au fost respinse in Apel si Recurs, ce alta posibilitate de atac mai exista in justitie?

Nu am apelat la ajutorul unui avocat datorita aranjamentelor care se fac intre avocati si topometristi, fiind vorba de cativa zeci de metri.
Cel mai recent răspuns: razvan2487 , utilizator 09:18, 29 Decembrie 2015
Conform art.492 NCPC in recurs nu pot fi administrate inscrisuri noi decat in sustinerea sau combatrea motivelor de recurs,nu si cuprivire la fondul cauzei, deoarece examinarea situatiei de fapt nu este atributul instantei de recurs.Nu constituie inscrisuri noi in sensul art. 492 NCPC:declaratiile martorilor, chiar autentificate de notarul public,parerea unui expert,nici interogatoriul (trebuia solicitat la judecarea in fond a cauzei-odata cu cererea de chemare in judecata).In cazul in care ati epuizat si calea de atac a recursului, mai aveti la dispozitie doua cai extraordinare de atac(daca indepliniti conditiile legale):contestatia in anulare si reviziurea.
Nu este valabilă o altă expertiză din altă cauză, deoarece fiecare expertiză are obiectivele ei. D-voastră mergeți pe probabilități și nu pe fapte concrete. Deoarece ați refuzat efectuarea expertizei, la care aveați dreptul să depuneți și propriile d-voastră comentarii și observații, nu ați luat nici un avocat considerând din start că ar fi complice cu partea adversă, nu văd cum ați dori să dezvoltați și să argumentați un recurs sau cele 2 căi extraordinare(acțiuni care vor fi respinse deoarece ați refuzat efectuarea expertizei )
Din pacate, din frica de a nu fi diverse aranjamente intre toti din jurul dv., ati pierdut. Dupa mine, n-ati avut nicio sansa.
Nu cereti interogatoriul in recurs, ca il cereti degeaba... si nu se intelege daca a trecut sau nu termenul de propunere probe.
Pe caile extraordinare... slabe sanse! Fara avocat, si mai slabe.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac hot definitiva TaraTara TaraTara Imi cer scuze ca va abordez, dar as dori sa ma ajutati cu o informatie juridica. Este vorba de o actiune in instanta pt. servitute trecere. Raportul de ... (vezi toată discuția)
Probe in apel ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati: Procesul in care sint parte , IN CALITATE DE PARAT , este in FAZA DE APEL . Primul termen din aceasta faza inca nu a avut loc dar ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata valentin6768 valentin6768 prin hatararea judecatoreasca parata a fost obligata la plata cheltuielilor survenite cu expertiza judiciar contabila si obligarea la plata avansului depus ... (vezi toată discuția)