Buna seara,
Am mostenit dupa tatal meu o garsoniera .Sora mea si cu mine dorim ca respectiva garsoniera sa fie trecuta pe numele ei.,dar nu prin vinzare-cumparare ci prin simpla intelegere frateasca .Legal,cum poate deveni sora mea proprietara in locul meu,avind acordul meu ?
O seara buna !
Daca garsoniera este singurul bun mostenit dupa tatal dvs , renuntati la succesiune iar sora dvs va deveni unic successor si unic proprietar al garsonierei. Daca nu Mai exista si alti mostenitori, descendenti Sau sotie
Partaj, ca urmare a dezbaterii succesiunii si eliberarii certificatului de mostenitor sau donatie. Partaj se face u sulta sau u atribuirea unui alt bun din mostenire , donatia ca si partajul in cazul dvs este scutit de impozit, se doneaza cota parte ideala din garsoniera, insa ea poate fi supusa la decesul celei care doneaza reductiunii liberalitatilor excesive daca se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervartari
Succesiunea s-a facut deja acum 4 ani ,dar acum dorim de comun acord sa facem o alta reimpartire a bunurilor mostenite atunci si pe care suntem deja fiecare pe partea lui proprietari.Se poate face acest lucru ?