avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare la o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare la o mostenire

Buna seara,
Am mostenit dupa tatal meu o garsoniera .Sora mea si cu mine dorim ca respectiva garsoniera sa fie trecuta pe numele ei.,dar nu prin vinzare-cumparare ci prin simpla intelegere frateasca .Legal,cum poate deveni sora mea proprietara in locul meu,avind acordul meu ?
O seara buna !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:15, 15 Octombrie 2012
Daca garsoniera este singurul bun mostenit dupa tatal dvs , renuntati la succesiune iar sora dvs va deveni unic successor si unic proprietar al garsonierei. Daca nu Mai exista si alti mostenitori, descendenti Sau sotie
Partaj, ca urmare a dezbaterii succesiunii si eliberarii certificatului de mostenitor sau donatie. Partaj se face u sulta sau u atribuirea unui alt bun din mostenire , donatia ca si partajul in cazul dvs este scutit de impozit, se doneaza cota parte ideala din garsoniera, insa ea poate fi supusa la decesul celei care doneaza reductiunii liberalitatilor excesive daca se incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervartari
Succesiunea s-a facut deja acum 4 ani ,dar acum dorim de comun acord sa facem o alta reimpartire a bunurilor mostenite atunci si pe care suntem deja fiecare pe partea lui proprietari.Se poate face acest lucru ?
Înţeleg că aţi împărţit bunurile moştenite, deci nu mai sunteţi coproprietari.

În această situaţie, nu puteţi face altceva decît acte de schimb, acte de donaţie sau acte de vînzare-cumpărare.

Va multumesc pentru raspunsurile Dv. Care este varianta mai ieftina dintre cele 3 variante? acte de schimb, de donatie sau de vinzare -cumparare ?

Alte discuții în legătură

Donatie sau act de vanzare cumparare catatana22 catatana22 Buna ziua, am si eu o mare rugaminte in luarea unei decizii cu privire la documentatia succesorala si anume; tatal meu, a introdus actele pt taxa de succesiune ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)