avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident !

salut ... am si eu o nelamurire privind ceea ce mi s-a intamplat. as dori sa imi dai un raspuns sincer ca sa stiu cum actionez in continuare. sa iti explic. eu ma deplasam cu masina personala p o str principala.la un moment dat am vrut sa virez la stanga.in fata mea era alt autovehicul iar eu uitandu'ma prin geamurile lui si vazand ca nu vine nicio masina am virat spre stanga cand din senin a aparut un biciclist care a aterizat direct p capota mea.am chemat politia iar acestia au ajuns la concluzia ca eu nu am acordat prioritate pt ca am depasit cu jumatate de metru axul drumului.dar aici vine partea interesanta.biciclistul avea alcoolemie 1.10 in aerul expirat si in plus daca isi mentinea drumul p langa bordura putea trece nestingherit ca intre mine si aceasta mai ramasese 1.5 m... pentru politist nu a contat ca biciclistul avea aceea alcoolemie si m-a lasat fara permis. cum eu aveam nevoie de permis ca de acolo imi castigam traiul l-am dat in judecatat si pe data de 19 dec am proces cu el. acum vreau sa va intreb daca o sa am castig de cauza in instanta sau ma prezint degeaba. parerea mea e ca biciclistul ar fi trebuit considerat pariticipant la trafic si din cauza alcoolemiei nu ar fi trebuit sa ia aceste masuri impotriva mea. v-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde sincer , ce sa fac.. multumesc frumos anticipat.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:29, 12 Octombrie 2012
si in cazul unui accident,daca biciclistul era o masina,soferul baut primea o amenda dar vina e tot a dvs pentru ca nu ati acordat prioritate.e posibil si biciclistul sa primeasca o sanctiune,dar parerea mea e ca veti fi pieton o perioada.
Daca biciclistul avea amenajat pista pentru biciclete. sunt sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu stationare, acrosare biciclist cu usa masinii vasile48 vasile48 Buna ziua. Am a vut un accident, eram in stationare cu masina, parcata regulamentar si am crapat usa masinii pt a scoate castile de la telefon prinse la ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala biciclist cmedith cmedith Buna seara, am o situatie in care sunt implicat: fiind ora 17:40 afara este intuneric, drum neiluminat, plecam de la lucru si la intersectia cu drumul ... (vezi toată discuția)