avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare pensie de intretinere neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare pensie de intretinere neplatita

Buna ziua! Parintii mei sunt divortati din anul 1997.In urma procesului de divort eu si fratele meu am ramas sub custodia mamei.Am primit pensie alimentara de la tatal meu timp de trei ani dupa care acesta a plecat in strainatate.In tot acest timp tatal meu nu a mai contribuit cu nimic la cresterea mea si a fratelui meu.As dori sa stiu daca exista vreo lege in vigoare care sa-l oblige sa platesca atat o suma restanta cat si pensie alimentara in continuare a fratelui meu care este minor.As dori sa mentionez ca tatal meu dispune de o proprietate in tara care in urma procesului de partaj a fost declarat bun comun desi proprietatea apartine in acte bunicilor mei din partea tatalui.Daca deschid un proces impotriva tatalui meu si am castig de cauza iar el nu are posibilitatea de a ne plati suma restanta,se poate cumva vinde acea proprietate pe care tatal meu o detine?
Va multumesc!
Buna ziua,

puteti solicita retroactiv pentru ultimii 3 ani socotind de la momentul introducerii actiunii. Daca fratele dvs. este minor atunci lui i se va plati in continuare pensia. Daca dvs. sunteti in continuarea studiilor si nu aveti mai mult de 25 de ani puteti de asemenea solicita acesti bani si pe perioada studiilor.
In cazul in care nu va poate ( sau nu vrea sa va plateasca) puteti executa silit bunul cu pricina daca el este in proprietatea tatlui dvs.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa 18 ani patrascu_mada86 patrascu_mada86 buna ziua Am 24 de ani si anual acesta m am inscris la facultate.parintii sunt divortati de 17 ani,am primit pensie alimentara pana la 18 ani dupa care m ... (vezi toată discuția)
Pãrinți divorțați - rejudecatã ? tiberiumihai tiberiumihai Bună ziua, Am și eu două mari întrebări. Părinții mei sunt despărțiți din '96. Tata a avut câteva relații să le zic ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani ro4teen ro4teen Buna ziua fiica mea devine majora peste 1 luna si as dorii sa stiu cum sa o ajut sa primeasca in continuare pensia alimentara din partea tatalui. Este eleva ... (vezi toată discuția)