avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare proces verbal contraventie

Instanta care anuleaza un proces verbal de contraventie nu se poate pronunta si asupra vinovatiei in accidentul rutier?
Sunt in situatia in care cineva m.a lovit din spate, procesul verbal de la politie este in favoarea mea, dar a fost anulat in instanta pentru ca a fost incheiat gresit, si anume, conform unei inregistrari video reiese ca individul nu a schimbat banda de circulatie asa cum scrie in procesul verbal.
Azi mi.a venit sentinta acasa (eu fiind intervenient fortat in peoces) care anuleaza procesul verbal si atat...
Toata treaba ramane in aer.. nu mai este nici un vinovat al accidentului... Asigurarile nu vor sa imi repare masina.. politia spune ca nu mai poate sa imi dea alt act prin care sa arate vinovatul, spunand ca asta e tara in care traim si nu au ce sa faca.. eventual sa il dau in judecata pe individul respectiv care m.a lovit...
Am termen de recurs 15 zile... Pot cere stabilirea vinovatiei sau nu are competenta instanta?...
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:09, 12 Octombrie 2012
instanţa de judecată a fost investită pt constata starea de drept şi de fapt a încheierii/valabilităţii acelui PV de contravenţie şi a se pronuţa la cerea uneia din părţi şi nicidecum pt stabilirea vinovăţiei sau nevinovăţiei etc etc Formulaţi şi depuneţi în termen legal (15 zile de la primire) recursul motivat cât mai "beton".Pe lângă alte diligenţe juridice, unele expuse chiar de dvs. aţi putea să vă întoarceţi împotriva instituţiei statului de drept : Poliţia (MAI) NU poliţistul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ContSters494527 ContSters494527 Buna ziua. Ieri 16. August .2018 mi.a fost suspendat permisul 60 de zile. Problema este următoarea: Eu am intrat în sensul giratoriu de pe banda 2 (cea de ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat - plangere impotriva procesului verbal de contraventie ContSters229570 ContSters229570 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier, celalalt a iesit vinovat conform PV de la politie. Individul a facut contestatie la procesul verbal, si ... (vezi toată discuția)
Intervenientul fortat are interes sa exercite o cale de atac impotriva sentintei pronuntata de instanta de fond? mariusisac01 mariusisac01 Intervenient fortat. temei legal art. 119 din O.U.G. 195/2002 (mai exista si temeiul din Legea 136/1995 legat de actiunea in regres). Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)