avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plata acualizata a diferentelor de pensie castigate in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plata acualizata a diferentelor de pensie castigate in instanta

Buna ziua,
Apelez , din nou , la ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema:
1.am castigat in instanta recalcularea pensiei (pentru nevalorificarea perioadei de 7 ani si 7 luni lucrate in grupa a II a de munca), si plata diferentelor de pensie aferenta.
2. Prin Contestatia ce a facut obiectul dosarului, am solicitat instantei printre altele- obligarea Casei de pensii sa plateasca diferentele de pensie rezultate in urma recalcularii, indexate cu rata inflatiei calculata pana la data platii efective.

3. Sentinta data la acest punct suna asa:
a) "Obliga intimata la plata actualizata a diferentelor de pensie anticipata partiala rezultate ca urmare a revizuirii procentului de diminuare de le 59 luni la 55 luni, incepand cu data de 01.04.2008 pana la 07.01.2009"
b) "Obliga intimata la plata actualizata a diferentelor de drepturi de pensie de limita de varsta pentru perioada 07.01.2009 - 01.06.2010"

Pe 11.10.2012 -data postei, am primit de la Casa de pensii deciziile de pensii recalculate unde pe Decizia pentru pensie anticipata scrie la motive ca "plata actualizata a diferentelor de pensie se face incepand cu data de 01.04.2008 pana la 07.01.2009 conform dispozitiei sentintei civile", cea de le pct b) iar pentru pensia pentru limita de varsta -de la pct a) nu scrie nimic.
4.Nu am primit inca diferentele ca sa-mi dau seama ce cuprind.
Intrebare: diferentele de pensie cuvenite actualizate, nu inseamna ca acestea trebuiesc actualizate cu indicele de inflatie pana la data platii efective ?
5. Perioadele de mai sus se refera la diferente de pensie ce trebuiesc platite, diferente care, din punctul meu de vedere trebuiesc actualizate pana la data platii efective cand va fii aceea, nu stiu inca ( octombrie, noiembrie 2012....)
Imi puteti da o baza legala sau un sfat.
Multumesc mult,
Lucia Popp

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru limita de varsta imasammy2011 imasammy2011 Buna ziua. In data de 2008 am primit Sentinta Civila prin care Casa de Pensii Bucuresti trebuia sa-mi recalculeze pensia pentru limita de varsta, ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar din anul 2009. din anul 2011, am lucrat . inital ... vicamircea vicamircea Sunt pensionar din anul 2009. Din anul 2011, am lucrat . inital cu fractiune de timp 2h/ zi la firme cu capital privat. Ulterior, am ramas salariat, la ... (vezi toată discuția)
Info ref. cumul pensie-salariu Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog suport cu privire la 2 aspecte legate de cumulul pensiei cu salariul (medic, fost angajat la stat, pensionat pentru limita de varsta, in ... (vezi toată discuția)