Buna ziua.Am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica, si la o zi dupa cumparare am descoperit ca masina a fost lovita si reparata. Imi vreau banii inapoi dar nu stiu cum sa procedez pentru ca fostul proprietar m-a refuzat cand i-am spus ca ii aduc masina inapoi. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac. Va multumesc. Mentionez ca am incheiat contract de vanzare cumparare si vanzatorul mi-a dat si certificat fiscal ca sa o pot inscrie.
Va multumesc si astept raspuns.
pretindeţi vicii ascunse ale autoturismului descoperite ulterior.Depinde şi ce condiţii sunt stipulate în contract.Faceţi-i o notificare cu somaţie (în 2 exemplare, unul pt dvs) prin poştă, recomandată cu Confirmare de primire şi daţi-i un termen de înapoiere a banilor de circa 10 zile de la primirea notificării.Somaţi-l că în caz contrar, începând cu ziua de . . . îl veţi cmema-n judecată, prilej de suportare a tuturor cheltuielilor de judecată (onorariu avocat, taxe judiciare, de timbru, de expertiză auto pt dovedirea unei reparaţii mascată de vopsea etc etc).Păstraţi documentele şi procuraţi şi ceva martori.
Va multumesc mult pentru raspuns. contractul este unul simplu de vanzare - cumparare. inainte sa o cumpar am fost si la un service, am ridicat-o pe un elevator si mi s-a spus ca totul e ok. la o zi dupa ce am cumparat-o mi s-a spus ca au fost schibate plafonul si geamurile si ca nu mai [pot face nimic deoarece masina nu a fost noua. mi-am asumat riscul cand am cumparat-o.
Am uitat sa mentionez faptul ca inainte proprietarul mi-a spus ca a fost lovita pe o parte si revopsita toata dar nu mi-a spus ca a fost lovita asa de grav, iar eu am acceptat pt ca avea un pret bun. Va multumesc .
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament