avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... trotuarul: domeniu public sau nu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

trotuarul: domeniu public sau nu?

am si eu o intrebare si as dorii un mic ajutor in acest sens
-trotuarul respectiv fasia de teren dintre gardul unei proprietati si bordura respectiv strada reprezinte domeniu public sau proprietatea celui care locuieste in vecinatate ?
deci am o proprietate,o casa sa zicem,trotuarul ce este pe toata portiunea proprietatii mele imi apartine sau este domeniu public al primariei?

as dorii daca se poate si legea care dovedeste ca este sau nu proprietatea mea sau a priemariei deci numarul de lege nu toata legea ca sa o pot citii din scoarta in scoarta

intreb acest lucru deoarece in localitatea in care locuiesc primaria incearca abuziv profitant de nestiinta locuitorilor sa amendeze pe toti cei care nu isi taie iarba de pe trotuarul invecinat proprietatii.
am mai patit acest lucru in mandatul fostului primar si mama mea a contestat procesul verbal in instanta instanta dispunand anularea PV
astept un raspuns din partea dvs
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: blackshaddow , utilizator 19:23, 14 Octombrie 2012
pentru ca au murit parintii nostrii impuscati la ,,revolutie'' ca sa numai traim sub tiranie :))

eu ma intreb dece mie mi-a dat avertisment sa tai iarba de pe trotuar,cum ca ar fi al meu si trebuie s afac lucrul asta si unui alt vecin i-a spus sa isi mute nisipul depositat pe trotuar pentru ca se afla pe domeniu public?
mentionez ca la mine in oras abia se poate circula pe drum/sosele daramite pe trotuar nici atat
am sa verific in pv de data trecuta in baza carei legi am fost amendat sa o studiez si sa vad ce e de facut in viitor
intre timp ca cetatean bun ce sunt am taiat iarba
mama mea avand un amarat de magazin alimentar din care isi castiga existenta pe o zi pe alta intre plata taxelor/impozitelor si micul profit cat sa nu moara de foame
am taiat iarba ca sa nu ma cert pentru ca daca ma puneam cu prostii sigur ar fi urmat un val imens de controale si sute de milioane amenda la magazin asa ca am zis mai bine las de la mine
”am sa verific in pv de data trecuta in baza carei legi am fost amendat sa o studiez si sa vad ce e de facut in viitor”, DA, e foarte bine deoarece unele primării comit multe abuzuri profitând și de faptul că bietul cetățean NU cunoaște toate cotloanele legii.Fondurile primăriei trebuie și pt premierea primarului și a camarilei sale și Nu pt. rezolvarea treburilor publice în folosul comunității respective.Puteți solicita înn scris chiar acelei primării baza legală cu ”iarba și trotuarul”.

revin cu actele doveditoare respectiv articolul din H.C.L

in somatie scrie asa

Prin prezenta,va somam ca in termen de .......... (nu scrie termenul) zile de la data primirii somatiei,sa eliberati terenul apartinand unitatii administrativ teritoriale oras Babadag,de vegetatie necontrolata din fata proprietatii dvs.
Nerespectarea termenului stabilit se sanctioneaza contraventional dupa cum urmeaza:
. conform art7,lit....,alin.7 din HCL nr.1/27.01.2012 cu amenda de la 500 lei la 1000 lei.

semnatura primar semnatura sef serv
urbanism

am intrat pe siteul primariei pe care am cautat aceasta HCL 7 alin 7 nr 1 din 27.01.2012 respectiv [ link extern ]

din ce am citit eu si in una si in cealalta HCL nici macar nu exista art.7 alin.7

am postat linkurile catre aceste HCL si as dorii ca cineva mai avizat sa se uite la ele sa ma lumineze pentru ca eu unul nu m-am edificat si mai mult nu m-am vazut vinovat in niciuna din acele prevederi ale consiliului local
cum am specificat nici nu am gasit articolul 7 alin 7 in baza caruia s-a emis somatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trotuar de garda MariaSV MariaSV Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii ... (vezi toată discuția)
Desfiintare gard domeniu public tarkanyi tarkanyi Stimati membri! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Se inchirieaza prin licitatie publica o suprafata de 6,51 mp din domeniul public al comunei ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului alinarms alinarms exista vreo lege care prevede aplicarea vreunei amenzi pentru nedeszapezirea trotuarelor si carosabilului? cui se aplica? celor de la primarie sau locatarilor ... (vezi toată discuția)