avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... protectia consumatorului in relatia persoana juridica- ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

protectia consumatorului in relatia persoana juridica- institutie bancara

Buna,
Ma intereseaza daca exista vreun act normativ care reglementeaza protectia consumatorului persoana juridica, in special, dispozitiile care obliga institutiile bancare la respectarea drepturilor clientilor persoane juridice.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgi24ro , utilizator 13:03, 5 Iunie 2009
Legislatia privind protectia consumatorilor nu se aplica decat necomerciantilor. O societate comerciala este obligatoriu comerciant, asa incat nu beneficiaza de aceasta protectie. Motivul este prezumtia legala potrivit careia comerciantii sunt profesionisti si isi pot apara drepturile mai bine decat necomerciantii.

Acest lucru nu inseamna ca cineva nu ar fi obligat sa respecte drepturile unui comerciant. Pur si simplu protectia e alta, dar atat. Care e de fapt problema?
Multumesc pentru raspuns.
Problema nostra se refera la faptul ca societatea bancara modifica dobanda intr-un mod pe care noi il consideram abuziv.
"Abuziv" tradus in neconform contractului banuiesc. De fapt aici e problema: daca schimbarea dobanzii este efectuata in acord cu contractul semnat, atunci modificarea este in principiul valabila. Daca incalca contractul, societatea se poate adresa instantei cerand mentinerea nivelului agreat.
am acelasi gen de problema.
societatea de leasing mi-a crescut dobanda la ctr de leasing in functie de euribor.
acum cand euribor este in scadere nu mi-a scazut dobanda.
in contract exista urmatorul articol "daca evolutia euribor este mai mare de 20 bps soc de leasing poate modifica nivelul dobanzii"
le-am facut adrese peste adrese si raspunsul lor a fost modul de calcul al majorarii dobanzii.
acum ce pot sa fac?
chiar nu exista nici un organism de control pentru institutiile financiare unde persoana juridica poate reclama o nerespectare a contractului?
doar prin instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz societate de leasing lidiacojea lidiacojea Buna ziua, Sunt utilizator in cadrul unui contract de leasing financiar auto, incheiat intre un SRL si Unicredit Leasing Corporation IFN SA. Conform ... (vezi toată discuția)
Contractul de leasing auto fasttrade fasttrade exista in vigoare un contract de leasing ptr. un autoturism. La o anumita data , finantatorul, modifica unilateral contractul in sensul majorarii dobanzii , de ... (vezi toată discuția)
Camatarie la firmele de leasing Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit ... (vezi toată discuția)