marza_alexa a scris:
Locuiesc la etajul 4, iar sub apartamentul meu locuieste, singura, o femeie, foarte probabil bolnava psihic, deoarece are zile si nopti intregi in care tipa si injura. Deocamdata nu s-a intamplat nimic grav, in afara de faptul ca are datorii de mai mult de 4000 RON la asociatie, si din cauza asta ne-a fost intrerupt curentul pe casa scarii pentru o perioada destul de lunga de timp si am fost amenintati ca ni se taie si apa. Aceste probleme s-au rezolvat cat de cat, dar se pot intampla oricand, chiar mai mult, avand in vedere starea in care se afla, nu este exclus sa reprezinte un pericol mai mare pentru locatari, din cauza starii in care se afla. Are o fiica, dar respectiva nu se mai ocupa de ea de foarte mult timp, s-a stabilit in alta localitate si nu am mai vazut-o de cativa ani si din cate stiu eu, are si un frate, dar, la fel, se pare ca nu il intereseaza ce se intampla cu vecina mea. Nimeni nu stie cum ar putea sa ia legatura cu vreunul dintre ei ca sa ii prezinte situatia. In rest, nu cred ca mai are alte rude. Ce am putea face in situatia asta? Pe ea nu o putem trage la raspundere pentru nimic, pentru ca nu are discernamant, iar rudele nu sunt de gasit.
Si eu am o problema similara cu o vecina in varsta de 50 si ceva de ani care urla, injura, loveste peretii cu obiecte grele si inunda blocul zi de zi.Intr-o zi in timp ce descuiam usa m-a lovit cu un lemn in spate dupa care am chemat politia care a dat din umeri deoarece nu deschide usa nimanui. Locuieste cu fiul care nu are grija de ea.In acest moment intocmesc o reclamatie impreuna cu vecinii din jur pe care o voi depune la politie.Sper sa aiba efect...Se mai poate face ceva in legatura cu aceasta situatie, o eventuala internare cu forta intr-un spital.