avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... batran abandonat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

batran abandonat

Buna ziua,

Acum un an si jumatate am cumparat un mic apartament intr-o casa nationalizata si intr-o camera locuia un batran.
Batranul locuise acolo multi ani si cand casa a fost revendicata si castigata de proprietarii de drept acestia au dat bani familiei sa-l treaca in spatiu la ei si sa-l ia de acolo deci sa aibe grija de el.
Cand eu am cumparat casa de la proprietar am luat legatura cu familia si mi-au promis ca intr-o luna vin sa-l ia (dar nici dupa un an si jum.nu au facut-o).
Pana acum,pentru ca nu aveam nevoie de camera in care statea batranul,nu l-am dat afara,l-am ajutat cu haine si mancare
dar de doua luni,el este foarte bolnav si eu nu pot sa-l mai ajut,
plus ca nu mai pot sa platesc rata la banca ptr apartamentul cumparat deci trebuie sa-l inchiriez.
Pe batran l-am internat in spital si am anuntat familia sa se duca dupa el pentru ca
eu nu pot sa-l mai primesc la mine (si bunatatea are o limita).
Familia in bataie de joc m-a anuntat ca oricum o sa mi-l lase la usa si ca ei nu se duc sa-l ia din spital.
De la spital mi s-a spus ca o sa fie externat la adresa de domiciliu deci nu la mine.

Ce pot eu sa fac cu familia batranului? daca mi-a lasa iar la usa sa anunt politia?

Multumesc mult

Cel mai recent răspuns: maria sandu , utilizator 16:28, 29 Aprilie 2010
Cred ca ar merita sa le faceti o plangere penala pentru abandon dde familie.Singurul impediment este ca aceasta plangere trebuie semnata de batran si nu cred ca acesta va dori acest lucru.Nu pot sa inteleg ce fel de oameni pot trai printre noi.Uneori ma intreb cum de ne mai suporta Pamantul?

oricum sunt multumita ca este in spital ingrijit,
eu am inceract sa-l ajut cu internarea intr-un azil
dar pentru ca nu sunt ruda si nici nu locuieste legal la mine nu am putut.

multumesc ,
Doamna Maria Sandu m-a sensibilizat ceea ce ati postat, ma bucur sa vad ca ma sunt si oameni ca dumneavoastra =D>:vishenka:
Din pacate sunt si copii care-si parasesc parintii aflati in nevoie precum cei din postarea dumneavoastra.
Va sugerez sa apelati la o biserica evanghelica sau protestanta, care au construit adaposturi pentru cei aflati in nevoie si care pentru maxim 1 an pot primi si astfel de persoane.
Am incercat dar nu au locuri,
sincer am incercat si sa dau si spaga dar tot nu am rezolvat nimic,
au prioritate cei care nu au familie, si sunt destui.

Familia batranului locuieste la o statie de casa mea si nici macar o data nu s-a interesat de el.
De multe ori am fost tentata sa-l duc la usa lor dar pana acum nu am putut.
intrucat batranul este luat in spatiu de familie, acolo va fi dus dupa ce iese din spital

Alte discuții în legătură

Locuinta, posesie anna_ema anna_ema buna ziua v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema cu care ma confrunt in momentul de fata:in 2005 am cumparat o locuinta de la o persoana,s-au intocmit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o vecina! marza_alexa marza_alexa Locuiesc la etajul 4, iar sub apartamentul meu locuieste, singura, o femeie, foarte probabil bolnava psihic, deoarece are zile si nopti intregi in care tipa si ... (vezi toată discuția)
Conflict vecini D_a_n_a D_a_n_a Buna ziua,locuiesc intr-o curte cu 26 de famili,una dintre ele locuieste vis-a-vis usa mea.problema mea este ca \"vecinul\"se imbata toata ziua,aduce diferiti ... (vezi toată discuția)