Buna ziua ,lucrez la o firma din Bucuresti si eu locuiesc in Pitesti.Patronul nu ne a platit de doua luni si ceva si as vrea sa il dau in judecata ,dar nu mai gasesc contractul de munca .
Pot sa il dau in judecata fara contractul de munca ,sigur nu o sa recunoasca ca am lucrat la el.
Este posibil sa fi schimbat si numele firmei ,nu stiu deloc cum sa procedez sa recuperez salariu ,banii pe concediul de odihna,banii pe orele suplimentare lucrate.
De luni 15.10.2012 eu si colegii mei nu mai lucram la aceasta firma ,a castigat alta firma licitatia la reinoirea contractului.
Va rog sa ma ajutati ,sa rezolv problema asta ca sunt disperat.
Va multumesc.
Puteti sa il actionati in instanta, nu va faceti griji.
Potrivit Codului muncii art. 272. - Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.
Incercati sa luati legatura cu el sa va dea o copie de pe contractul de munca deoarece si dvs. o sa vi se ceara sa administrati probe la dosar. Acesta este obligat sa vi le dea cf. art. 8.3 din HG 500/2011:
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
(4) Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.
In cazul in care refuza, apelati la ITM pentru eliberarea unui extras de Revisal pe care il depuneti in instanta.
Refuzul angajatorului de a va elibera documentele solicitate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei, potrivit aceleiasi legi.
Inca ceva: cf. Legii 62/2011, aveti posibilitatea sa adresati cererea referitoare la solutionarea conflictului de munca instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie aveti domiciliul.
Art. 210. - Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Cum actionez ?
chitoiu
Servus tuturor. Iata situatia : ...am actionat in judecata societatea la care am lucrat si fiind in prima ,,faza\\" am primit intampinare pe cale de exceptie. ... (vezi toată discuția)