avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia si preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia si preavizul

Mi-am depus demisia de la firma la care lucrez, am respectat preavizul, am mers la discutii cu sefii si mi-au spus ca nu au pe nimeni pe postul meu. Am decis sa mai raman o saptamana. O pietene mi-a spus ca si ea a vrut sa plece, dar nu au vrut nici in ruptul capului sa o lasa si nu i-au dat actele pentru desfacerea contractului si asa a trebuit sa mai ramana pana cand nu au mai avut sefii nevoi de ea. Daca mi-am respectat obligatiile ca angajat, ei nu trebuie sa faca la fel? ma pot obiga sa raman daca eu nu vreau?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 12 Octombrie 2012
Nu are cum sa va oblige de aia exista preaviz pentru ca angajatorul sa gaseasca in acest interval un inlocuitor si dumnevoastra sa aveti posibilitatea sa va gasiti un alt loc de munca .

De ce vreti sa plecati de la ei ?
pentru ca lucrez acolo de 5 ani si nu mai vreau, am obosit. Imi doresc un job mai putin stresant.
Buna ziua,
in ceea ce priveste demisia,daca angajatorul dumneavoastra refuza demisia,puteti sa o transmiteti prin posta cu confirmare de primire.Acum datorita modificarilor aduse Codului Muncii,perioda de preaviz in cazul demisiei ramane la 20 de zile lucratoare..Dovada demisiei poate fi facuta cu orice mijloc de proba.
Referitor la stres,viata e tare scurta.Sper sa obtineti ceea ce doriti !

Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
ELENA SCUMPU, Consultant fiscal
scumpu a scris:



....Acum datorita modificarilor aduse Codului Muncii,perioda de preaviz in cazul functiilor de executie ramane la 20 de zile lucratoareiar in cazul celor din conducere ramana la 45 de zile.
...



Cred ca faceti o mare confuzie referitor la termenul de preaviz ducand in eroare utilizatorul cu privire la termenul de preaviz ...

Cand s-a prevazut in codul Muncii perioada de proba obligatorie de 20 de zile lucratoare pentru functii de executiei si de 45 de zile pentru functii de conducere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare urgenta...va rog sa ma ajutati!!! Viviana-raluca Viviana-raluca Buna ziua , Lucrez la o firma din 1 iunie si pana in data de 31 octombrie am lucrat 8 ore si de la 1 noiembrie am inceput sa lucrez 4 ore acum sefii ma ... (vezi toată discuția)