avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

Buna ziua!As dori sa stiu daca pot lua in ingrijire un copil minor cu acordul parintilor. scris binenteles sau daca se poate infia un copil din familia naturala si ce trebuie fcut ce pasi trebuiesc facuti in mabele cazuri.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: moraruconsuela , utilizator 17:18, 22 Octombrie 2012
ART. 454*)C.C.
Procedura adopţiei
(1) Adopţia se încuviinţează de către instanţa de tutelă, dacă este în interesul superior al copilului şi sunt îndeplinite toate celelalte condiţii prevăzute de lege.
(2) Procedura adopţiei este reglementată prin lege specială.
#CIN
*) Referitor la procedura adopţiei, a se vedea capitolul III - Procedura adopţiei interne - din Legea nr. 273/2004, republicată.

Reglementări similare:
- alin. (1): art. 22 alin. (3) din Legea nr. 273/2004, republicată (dispoziţii rămase în vigoare)
- alin. (1): art. 23 alin. (1) - (3) din Legea nr. 273/2004, republicată (dispoziţii rămase în vigoare)
Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 5 alin. (1) din Legea nr. 273/2004, republicată

@moraru consuela, continuati discutia aici, nu deschideti subiect nou pt aceeasi problema, apasati butonul "raspunde"

Care e problema, ce doriti de fapt, dati ceva detalii.. ce e cu copilul.. are parinti.. nu au cu ce sa-l creasca ? Ce doriti de fapt.. am inteles ca nu doriti sa-l adoptati, ci doar sa-l cresteti.
Il puteti cere pe cale judecatoreasca in plasament. Mergeti la DGASPC de care apartineti, va pot sfatui cum sa procedati.
va multumesc.as vrea sa-l infiez dar din familie cu acordul parintilor naturali de la o familie care are mai multi copii si care ar dori sa mi-l dea,oferindui copilului o viata mult mai buna eu avand o situatie materiala si finaciara mai buna.nu vreau sa-l adopt prin protectia copilului.vreau sa stiu daca se poate asa ceva.va multumesc
Nu doamna, daca vreti sa-l adoptati numai prin instanta o puteti face. Prin adoptie, deveniti parintii copilului, i se schimba si numele , va mosteneste.
Daca nu vreti sa-l adoptati, puteti cere sa il aveti in plasament, asa veti putea avea grija de el, va sta la dvs, astfel nu-i veti fi parinti, dar tot prin instanta se va realiza.
Daca nu vreti nici una, nici alta, il puteti lua cu acceptul parintilor sa aveti grija de el la dvs acasa. Va fi neoficial, fara acte, tot parintii au responsabilitatea copilului, la dvs va sta ... ca la bunici
va multumesc mult si imi cer scuze daca v-am deranjat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura legala pt a adopta copilul sotului? crisstti crisstti Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema - Sotul unei bune prietene in urma unei aventuri, a avut un copil inainte de casatoria cu ... (vezi toată discuția)
Adoptia Rosangel Rosangel Buna ziua! As avea nevoie de un mare ajutor din partea dumneavoastra!Am tot cautat pe net dar nu am gasit nici un raspuns...Am o fetita in vasta de 6 ani,tatal ... (vezi toată discuția)
Infiere copil cristina251271 cristina251271 Buna ziua, As vrea sa va intreb daca,in urma unui divort,un copil care a fost incredintat mamei spre crestere si educare poate fi infiat de catre actualul sot ... (vezi toată discuția)