avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare fond salarii la spatii comerciale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare fond salarii la spatii comerciale

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
In luna decembrie 2008 am avut un control de la primarie, in urma unei reclamatii facuta de un proprietar. Administratorul isi daduse demisia, iar atributiile administrative au fost preluate de mine, la hotarirea comitetului executiv. Eu eram membru in comitet. Au fost verificate listele de plata, caietul de procese verbale, hotariri si au fost gasite in regula, mai putin repartizarea salariului femeii de servici, care era repartizat pe nr. de persoane. Cei de la primarie mi-au atras atentia ca se repartizeaza tot pe cota, dar eu asa preluasem si nu citisem inca legea.230. Nu am primit amenda. O alta problema pentru care mi-a dat termen a fost intocmirea de contracte de munca cu timp partial nu contracte civile asa cum am functionat pina acum. Prin urmare am facut contracte de munca, dar nu stiu cum sa procedez in continuare, deoarece la parter am spatii comerciale, care nu au intrare comuna cu proprietarii.
Salariul femeii de servici il repartizez si la spatii, avind in vedere ca totul este pe cota, sau numai cele pentru administrator si presedinte?
Mentionez ca spatiile au sustinut intotdeauna ca partea de intrare in bloc inclusiv casa scarii nu sunt si in cota lor, intrucit nu le folosesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dorina56 , utilizator 10:00, 27 Ianuarie 2009
Sunteti pe calea cea buna.
Salariile pentru femeile de serviciu le repartizam numai pe proprietarii de apartamente. Am avut in vedere suprafata utila a fiecarui apartament. Am adunat si am obtinut 255o m.p. Am impartit salariul (toate cheltuielile salariale... cote, impozite) la aceasta suprafata si-am obtinut cheltuiala pe metru patrat. Inmultind aceasta cifra 0.235 cu suprafata fiecarui apartament am trecut in lista afisata.
Intrati pe [ link extern ]
Vedeti acolo listele noastre de plata. Nu calculam pe cote indivize.
Poate va foloseste experienta noastra.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
Adriantot, moderator
Buna ziua,

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Referitor la suprafata, asa am procedat si noi la inceput, dar tot proprietarii au fost nemultumiti. Am revenit si am recalculat cota.Dumnealor nu au acceptat ca apartamentele, spre ex.cu 3 camere, in contract aveau suprafete utile diferite.Din punctul lor de vedere trebuiau sa fie la fel.
Acum toata lumea e multumita ca toti cu acelasi tip de apartament au aceeiasi cota.
O zi buna si succese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu femeie de serviciu meeri_m meeri_m Buna seara, Daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un raspun la aceasta intrebare: Salariul femeii de serviciu se imparte la numarul total de ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste corect femeia de serviciu? dborsanu dborsanu Cum platiti femeia de serviciu? La noi discutia era sa se plateasca dupa cota-parte indiviza, adica cei cu 3 camere sa plateasca mai mult decat cei cu 2 ... (vezi toată discuția)
Introducere costuri suplimentare caldura ady_1967 ady_1967 Buna ziua! Sunt administrator de bloc in Timisoara, bloc turn! As avea rugamintea sa ma ajutati cu o problema si anume : unii proprietari si-au desfiintat usa ... (vezi toată discuția)