avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar neachitat

Am o datorie la banca pe care nu o mai pot plati. Daca trec casa pe copii, banca imi poate pune sechestru pe casa? Casa nu a fost girata.
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Maricica Georgescu , Mediator 20:53, 12 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Si daca o donati si daca o vindeti, creditorul poate cere revocarea actului prin care s-a instrainat casa, daca s-a facut in dauna sa.
Mai aveti o problema, am vazut din alt mesaj ca aveti copii minori, daca vindeti, aveti nevoie de un procurator de fonduri ( ala care da banii) copiii neavand venituri proprii. Acesta la randul sau nu trebuie sa aiba datorii sau mostenitori rezervatari carora sa le incalce rezerva.
Daca doriti totusi sa instrainati casa, mai bine vindeti decat sa donati.
Mai bine cautati solutii sa va platiti datoriile.
Puteti vinde " pe bune" casa , sava luati ceva mai mic si sa va ramana o diferenta sa platiti si ce aveti de platit.
Sau vindeti si cu banii obtinuti luati alta casa pe numele copiilor


Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
O alta posibilitate pe care o aveti la dispozitie este procedura medierii. In situatia in care nu mai puteti plati datoria la banca, puteti adresa reprezentantilor acesteia o solicitare de renegociere a conditiilor de credit, fie direct, fie cu ajutorul unui mediator care sa sprijine comunicarea dintre dumneavoastra si banca, utilizand tehnici specifice de mediere si conciliere, astfel incat sa puteti ajunge la o intelegere pe cale amiabila. Puteti alege un mediator de pe tabloul mediatorilor autorizati, publicat pe internet sau de pe site-ul www.finban.ro, unde veti putea identifica mediatori cu pregatire in domeniul financiar bancar, care va pot fi de un real folos in rezolvarea problemei dumneavoastra. Va doresc mult succes in alegerea celei mai bune variante pentru dumneavoastra, alta decat aceea de a va vinde casa. Cu cele mai bune ganduri, Mediator M.Georgescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Revocare acte de instrainare carmenssilva carmenssilva Am un credit de nevoi personale, fara garantii, la care am ceva restante. Pentru a fi sigura ca nu imi vor pune sechestru pe casa in cazul unei eventuale ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)