avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Separare apartament, schimbare de destinatie din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Separare apartament, schimbare de destinatie din spatiu comercial

Buna seara,
Am cateva intrebari la care n-am gasit raspuns concret. Dorim sa facem separare la un apartament la parter cu 3 cam + dependinte, in urma sa fie 2 apartamente cu 1 camera, respectiv 2 camere. Intrarea pentru al doilea apartament a fost deja executata cu ani in urma, a fost construit un balcon cu o intrare individuala, nu din scara. Autorizatia de constructie si documentele necesare au fost intocmite pentru "amenajare spatiu comercial si amplasare firma" , o firma care nu mai exista si a fost pe numele tatalui meu. Mentionez ca balconul si intrarea nu sunt in evidenta, deci nu apar pe extrasul de c.f. M-am consultat cu un topograf si mi-a explicat ca autorizatia si documentele pentru intrare nu le pot folosi in procedeul de separare, deoarece sunt intocmite cu un alt scop si nu pentru locuinta.
Intrebarea mea este daca exista totusi vreo modalitate sa executam separarea cu documentele existente? Daca nu, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmaresc?
Cel mai recent răspuns: leda , utilizator 22:27, 7 Noiembrie 2012
De ce balconul si intrarea nu sunt mentionate in CF ? Nu s-a inscris acea autorizatie in CF ?
In autorizatie se face mentiunea ca se elibereaza pentru functionarea unui spatiu comercial ?
Puteti lua de la Registrul Comertului ca acea societate nu mai functioneaza, un certificat constatator, pe care sa il depuneti la carte funciara impreuna cu autorizatia de schimbare de destinatie.
Daca doriti sa faceti o dezmembrare a acelui apartament de 3 camere, conditia este ca ambele apartamente rezultate, sa aiba DEPENDINTE (wc, baie, etc.). In baza actelor de proprietate, unde presupun ca proprietar este tatal dvs. si nu societatea tatalui, se fac cele doua cadastre ale loturilor ap. 1 si ap.2 dupa care la notariat faceti un act de dezmembrare apoi il treceti pe rolul fiscal si la urma faceti intabularea celor doua apartamente rezultate din dezmembrare. Doriti lamuriri suplimentare va rog sa mi le solicitati.

Autorizatia nu a fost inscrisa in C.F. In document scrie in felul urmator: "...autorizeaza: executarea lucrarilor de amenajare spatiu comercial si amplasare firma". Cererea pentru autorizatie a facut tatal meu ca fiind administratorul si asociatul unic al societatii, si eu presupun doar ca asta inseamna ca el este proprietarul si nu societatea. Sper sa fie procedeul cum ati scris, deoarece am fost informata ulterior ca se necesita si un proiectant si expertiza.
Multumesc pentru raspuns, ma-ti ajutat sa vad situatia mai clar. Sper sa rezolv totul pas cu pas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte terasa joydownson joydownson Apartamentul nu are balcon insa are deschidere pe o mica terasa [1/2 metri] ce poate fi transformata in balcon si care se afla deasupra intrarii unui spatiu ... (vezi toată discuția)
In releveul apartamentului, dormitorul ests trecut logie.am intrebat ... Mira75 Mira75 In releveul apartamentului, dormitorul ests trecut logie.Am intrebat cadastristul, dar sustine ca asa e in proiect.Eu vin si intreb:el cand a facut releveul a ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu intr-un spatiu cu destinatie "spatiu comercial" bciprian82 bciprian82 Buna ziua. Doresc sa ma informez cu privire la o situatie mai speciala... In curand imi va expira buletinul. Adresa care inscrisa acum pe cartea mea de ... (vezi toată discuția)