avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum sa dau spre inchiriere mai avantajos un spatiu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum sa dau spre inchiriere mai avantajos un spatiu comercial

Buna ziua,
Am un spatiu achizitionat pe persoana fizica, vreau sa stiu daca e mai avantajos sa-l dau spre inchiriere pe firma si sa-i emit lunar chiriasului factura (firma mea e platitoare de TVA) sau sa fac contract pe persoana fizica si sa-l inregistrez la finante sa platesc impozitul de 16%.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:53, 14 Octombrie 2012
Pai daca spatiul e pe persoana fizica, cum sa-l inchiriati pe firma?
Dupa parerea mea, cea mai buna solutie este inchirierea pe persoana fizica unde beneficiati si de o deducere de 25%.

:rtfm:

Daca inchiriati pe firma facturarea se face fara T.V.A.
Nu aveti oricum cum sa inchiriati spatiul de pe societate. Ci numai ca persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica inchiriere spatiu comercial catre persoana juridica ViorikPatraucean ViorikPatraucean Sunt persoana fizica si intentionez sa cumpar un spatiu comercial de la o persoana juridica. Spatiul este in prezent inchiriat unei alte persoane juridice, si ... (vezi toată discuția)
Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)
Deducere utilitati pe firma de la o persoana fizica raccone raccone cum se pot deduce cheltuielile cu utilitatile pe o firma care a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica care este titular de contract la ... (vezi toată discuția)