avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ONG - declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ONG - declaratii

Buna ziua,

Am infintat un ONG platitor de tva si as dori sa aflu ce declaratii vor trebui completate si conform carui Ordin se fac inregistrarile contabile.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:38, 14 Octombrie 2012
Daca sunteti inregistrat ca platitor de tva aveti de completat si depus declaratia 300 la trimestru. O puteti depune prin internet daca aveti certificatul de semnatura electronica sau la chiseu la finante, pe CD si tiparita pe hartie. Pentru trimestrul III termenul de depunere e pana la 25 octombrie 2012.
Sa completati si cele doua registre jurnal corespunzatoare pentru vanzari si cumparari.
Mai aveti de depus si declaratia 394 la acelasi termen cu prima si in aceleasi conditii.
Pentru veniturile de natură economică puteti datora impozit pe profit. Acestea sunt acele venituri ce nu sunt scutite conform art.15 alineatul 2 din Codul fiscal. In acest caz trebuie depusa si declaratia privind impozitul pe profit.

Dacă obțineți venituri de natură economică, există o limită maximă a acestora pentru care nu datorează impozit pe profit.

Limita o reprezintă suma cea mai mică dintre echivalentul a 15000 EUR calculați la cursul de la finele exercițiului financiar și 10% din totalul veniturilor scutite obținute de asociații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile firma platitoare de tva cu zero activitate mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Am un SRL platitor de TVA. Nu am nici o activitate pe aceasta firma dar vreau sa o tin activa cateva luni, cand voi avea timp sa incep ... (vezi toată discuția)
Ii platitoare tva Mihaelanastasa Mihaelanastasa Ne-am infiintat in luna martie si abia pe 29 .03 am primit codul de platitori de TVA, in acest caz nu putem deduce TVA-ul aferent facturilor de achizitii ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit firma noua rebecavalentina rebecavalentina Dragii mei, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am o firma nou infiintata. In luna septembrie sunt taxele onrc si notar, depunere capital social. ... (vezi toată discuția)