avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediu maternitate - sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediu maternitate - sarcina si lauzie

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste plata concediului de maternitate. Ma aflu in urmatoarea situatie: la 31 august mi-a incetat contractul de munca , iar de la 1 sept. am intrat in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) prin CAS. Astazi mi-au fost virati banii ptr. luna septembrie si cred ca s-a gresit, suma fiind mult mai mica decat ma asteptam: 692 lei. Am avut urmatoarele 6 bruturi ( se lucreaza cu brutul, nu cu netul nu?) martie, aprilie, mai = 1100 lei lunar, iunie = 1188 lei, iulie = 1284 lei si august = 1188lei. Care e formula de calcul? eu am utilizat formule de pe net si am obtinut o suma de 824 lei ca mi-ar fi trebuit virata. In acelasi timp am o cunostinta care a intrat in concediu o data cu mine si ei i-au fost virati 800 si ceva de lei ( plata prin unitate si bruturi ca si ale mele).
Ma poate ajuta cineva cu un calcul exact? Sau cu legea care precizeaza exact modul de calcul? ( cumva O.U.G. 158/2005?) As vrea ca luni sa merg la CAS sa lamuresc situatia si vreau sa fiu sigura ca nu eu gresesc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 16 Octombrie 2012
Trebuie mers la CAS si sa discutati cu ei pentru mai multe lamuriri poate exista o confuzie din partea organelor .
Multumesc! Astept in continuare si alte raspunsuri.
1. Aceeasi intrebarte a pus-o si un alt user "blanca".

2. Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
si gasiti raspunsul.
Multumesc! Dar in cazul meu cei care au gresit (asa cred) sunt chiar cei de la CAS. Cu un exemplu de calcul pe baza sumelor prezentate de mine nu ma poate ajuta nimeni?
1. Adunati bruturile pe cele 6 luni, impartioti la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si va da media zilnica pe care o inmultiti cu 85% si va da indemnizatia zilnica.

2. Aceasta indemnizatie zilnica se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din luna si va da indemnizatia pentru concediul de maternitate din luna respectiva.

Alte discuții în legătură

Contributii indemnizatie maternitate ionut c ionut c Buna ziua! In cazul unei angajate care intra in concediul de maternitate de 126 de zile ce contributii trebuie sa vireze angajatorul si ce contributii i se ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA Cum se calculeaza corect concediul prenatal si postanatal? pe baza mediei ultimilor 6 salarii brute sau pe baza ultimilor 12 salarii brute ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de maternitate? cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua am o mica nelamurire cu privire la plata concediului de lauzie daca pe concediul medical scrie ca mi platit 85% din venitul salarial cum se face ca ... (vezi toată discuția)