avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere repartitoare

buna seara
as dorii sa va intreb daca se pot scote repartitoarele avand in vedere ca in cateva zile o sa ne dea drumul la caldura. in baza a carui lege nr daca exista.
cum ar trebui sa formulam cererea daca nu cer prea mult.
multumesc
se poate va rog sa imi explice si mie cineva cum se calculeaza :" consumul facturat la "pausal",

si de unde anume aflu care e cel mai mare consum in bloc ?

la mine repartitorul din sufragerie a inceput sa inregistreze caldura soarelui , e ceva de nedescris.:stunned:... camera e foarte calduroasa neavand pereti exteriori , balconul pe toata lungimea camerei si cum soarele bate toata dimineata, m-am trezit cu unitati inregistrate :O acum trb sa platesc caldura emisa de soare ....
#-o

Nu exista notiunea de consum facturat la "pausal" in domeniul energiei termice, a caldurii.

Notiunea de "pausal" se refera la servicii la care instalațiile nu sunt înzestrate cu aparate de măsurat cantitățile consumate, suma calculându-se cu aproximație pe baza consumurilor posibile. De ex in cazul consumului de apa calda sau rece exista baremuri de consum in cazul inexistentei unor aparate de masura, in functie de destinatia spatiului (cladiri de locuit sau civile), de nr de persoane, etc.
In cazul serviciului de incalzire, se foloseste criteriul cotei indivize de suprafata utila a apartamentului. Detreminarea consumului de caldura poate fi mai precis, intrucat la proiectarea blocului s-a stabilit un necesar de caldura, asigurat de suprafata echivalenta termic (SET) a instalatiei blocului. Acel necasar de caldura se furnizeaza de CET in anumite conditii de temperatura, presiune, debit a agentului termic, astfel ca si in cazul functionarii la maxim a instalatiei, se poate cunoaste mult mai precis consumul.

"Cel mai mare consum in bloc" in cazul apartamentelor fara repartitoare este o prosteala inventata de firme si ANRSC. In Romania, nu se efectueaza echilibrarea hidraulica a instalatiei de incalzire, cu ocazia montarii repartitoarelor si a robinetelor termostatate. Din acest motiv apar costuri mari in cazul celor care se incalzesc, cu sau fara repartitoare.
Traducerea acelei metode de calcul, este in fapt "cea mai mare eroare produsa in cazul unui proprietar care are montate repartitoare plus 10%"
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
darida, utilizator
Petruta Morlova a scris:

......la mine repartitorul din sufragerie a inceput sa inregistreze caldura soarelui , e ceva de nedescris.:stunned:... camera e foarte calduroasa neavand pereti exteriori , balconul pe toata lungimea camerei si cum soarele bate toata dimineata, m-am trezit cu unitati inregistrate :O acum trb sa platesc caldura emisa de soare ....
#-o

Doamna, nu v-a crescut nasul cand ati scris aici enormitatea asta?

Repartitorul nu inregistreaza unitati decat daca are agent termic in interior incalzit la temperatura pe care soarele, oricat ar batea, n-ar putea sa-l incalzeasca in vecii vecilor, amin!
Probabil ca vedeti rotindu-se cele 4 ecrane, dar asta nu inseamna ca se inregistreaza unitati, inseamna numai ca este functional.
Indexul fara litera v-a ramas acelasi de cand s-a intrerupt furnizarea caldurii.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
elga50, moderator
care caldura doamna ??? ca apartamentul a fost 2 ani nelocuit pana luna trecuta ... explicati-mi va rog dvs daca sunteti experta si va pricepeti de unde sunt acele 35 unitati ?
si eu sunt curioasa sa aflu....elucidati dvs va rog

si daca n-ati sesizat, tonul e usor sacrastic-glumet in primul mesaj ....

si sa mentionez ca 2 ani caloriferele nu au fost montate ...

ideea principala a mesajului era ca sunt interesata de modul cum se calculeaza caldura fara repartitoare ... si am in continuare rugamintea sa imi explice cineva cu putin simt al umorului ,sau sa imi spuna exact unde gasesc

multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
ContSters114803, utilizator
O sa va explic daca o sa ne spuneti cat timp au stat repartitoarele montate pe calorifere si in ce perioada.
Uitati de perioada de vara.

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343.2010 anrsc Ionel Manolache Ionel Manolache 1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)