avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de preemtiune

as dorii sa stiu cine are acest drept un ocupant abuziv al unui teren sau un solicitant de concesiune sau vecinul invecinat
Cel mai recent răspuns: gicsyyy , utilizator 14:02, 13 Octombrie 2012
Art. 1.746. - Terenurile din fondul forestier aflate în proprietate privată se pot vinde cu respectarea, în ordine, a dreptului de preempțiune al coproprietarilor sau vecinilor.
Art. 1.849. - Arendașul are drept de preempțiune cu privire la bunurile agricole arendate, care se exercită potrivit art. 1.730-1.739.
in cazul de fata cine este cu dreptul de preemtiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune al proprietarilor vecini zbye zbye [b]vecinii mai au drept de preemptiune la terenul extravilan categoria padure, sau doar arendasii ????[/b] (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune ConstantinFaur ConstantinFaur Stimate doamnelor si domnilor, vreau s-ä mä informati dacä dreptul de preemptiune din a vecinilor sau coproprietarilor se referä numai la terenuri ... (vezi toată discuția)