Buna ziua. Sunt un pic nelamurit in ceea ce priveste noul Cod Civil. Sunt parinte al unui minor rezultat din concubinaj. Doresc sa introduc o actiune de "relatii personale cu minorul", insa in noul cod nu stiu cum sa formulez raportat la aceste articole, observ ca se vorbeste doar de custodii ale minorilor in urma divorturilor, insa in cazul meu nu este vorba de asa ceva. Nici nu stiu unde m-as incadra. Am o vaga banuiala ca ar trebui sa cer o stabilire de domiciliu si in subsidiar un program de vizitare.. Poate va rog sa ma ajute cineva ? Multumesc.
Autoritatea parinteasca se exercita in comun, problema fiind stabilirea domiciliului minorului. Puteti formula cererea intocmai cum ati mentionat sau puteti cere doar stabilirea unui program de vizitare.
Va multumesc frumos pentru raspuns, acum e ceva mai clar pentru mine, puteti va rog sa imi spuneti si pe ce articole sa imi fondez cererea, pentru ca eu in continuare vad doar referiri la copii rezultati in urma casatoriilor( custodii minori in urma divorturilor...etc..). Poate sa cred ca situatiile sunt asimilate , sau cum? Multumesc.
Custodie comuna
LilianEffect
Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)