avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere

Buna ziua, am aflat de la directia de impozite ca am de platit ipozitul pe o masina care nu o mai am de mai bine de 10 ani desi de atunci si pana in momentu acesta nu am fost instiintat acasa niciodata de acest fapt.
Masina a fost avariata toatal si am vandut actele unei pers pentru recarosare, mi-a dat bani si a ramas ca facem contract de vanzare cumparare sau ce se este necesar si legal.Persoana respectiva nu a mai venit niciodata sa facem actele, eu am vandut ce a mai ramas din masina mea ca piese si ca fier vechi, nu o mai detin.Ca sa o radiez si sa nu mai platesc impozit am nevoie de acte.
Am dat in judecata persoana respectiva ca sa pot radia masina sa nu mai platesc impozit. Dupa proces am primit comunicare acasa care spune :
Certificatu de inmatriculare nu face parte din catergoria bunurilor mobile incorporale, nereprezentand un titlu de valoare sau un drept de creanta.Avand in vedere aceste aspecte, instanta apreceaza ca actul juridic intervenit intre cele doua parti are ca obiect un bun care nu se afla in circuitul civil. instanta respinge actiunea
El recunoaste ca a luat actele si ca lea vandut mai departe dar eu acum nu pot sa radiez masina nu pot sa fac nimic legal sa nu mai fiu nevoit sa platesc sau sa il fac pe el sa plateasca impozitul ?
Va rog sa imi dati un sfat sau o idee ce as putea face, va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
ardeleanadrian, utilizator

Alte discuții în legătură

Radiere masina fara acte 2121969 2121969 Buna ziua, Am avut o masina dacia 1300 anul fabricatiei 1976. Am vandut-o in anul 2002 . Am dat toate actele masinii proprietarului la care am vandut-o. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia o masina cu actele vandute? pirina pirina Buna ziua, am urmatoarea problema: in urma unui accident rutier am primit de la asigurari dauna totala iar masina (ce a mai ramas din ea) a ramas in posesia ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scot o masina de la impozit fara acte? andrrra andrrra In 2015 am fost de acord sa transfer o masina pe numele meu, pentru a ajuta pe cineva - fara acte de vanzare cumparare, fara sa primesc actele masinii, fara ... (vezi toată discuția)