Art. 17. OG 2/2001
− Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului
constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa
denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a
semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se
constată şi din oficiu.
lipsa unuia dintre prenumele agentului nu este motiv de nulitate a procesului verbal.
agentul poate sa fie identificat prin nume si prenume.
puteti solicita si proba ADN, orice probe sunt admise.
asa cum spuneam anterior un astfel de motiv nu va conduce la anularea procesului verbal deoarece agentul poate fi identificat. numai in cazul in care agentul nu si-ar fi trecut prenumele ar fi existat posibilitatea nulitatii pv, de ex. sa se fi identificat doar prin nume sau doar prin prenume, Ion, Gheorghe sau Vasile.
cine a intocmit procesul verbal?
Ion!
care Ion, ca avem douazeci de agenti cu prenumele asta!:)
concluzie, pv nu se va anula.
Buna seara! Am primit un proces-verbal in care nu este trecut nici numele, nici prenumele vreunui agent constatator ( de la brigada de pol rutiera ,biroul autostrazi) Cum se face constatarea din oficiu a nulitatiii acestuia ? Precizez ca trebuie sa ma deplasez la Judecatoria Buftea. Multumesc.
Adresa gresita pv.
Atti89
Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)