avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitate absoluta a procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitate absoluta a procesului verbal de contraventie

Este motiv de nulitate al unui proces verbal de contraventie faptul ca agentul constatator nu si-a scris ambele prenume pe care le are? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: coroianum , utilizator 17:09, 17 Decembrie 2012
Art. 17. OG 2/2001
− Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului
constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa
denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a
semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se
constată şi din oficiu.

lipsa unuia dintre prenumele agentului nu este motiv de nulitate a procesului verbal.

agentul poate sa fie identificat prin nume si prenume.
As putea invoca faptul ca mai exista un agent cu acelasi nume si prenume, dar al doilea prenume este diferit. Care dintre ei a fost? :)
puteti solicita si proba ADN, orice probe sunt admise.
asa cum spuneam anterior un astfel de motiv nu va conduce la anularea procesului verbal deoarece agentul poate fi identificat. numai in cazul in care agentul nu si-ar fi trecut prenumele ar fi existat posibilitatea nulitatii pv, de ex. sa se fi identificat doar prin nume sau doar prin prenume, Ion, Gheorghe sau Vasile.
cine a intocmit procesul verbal?
Ion!
care Ion, ca avem douazeci de agenti cu prenumele asta!:)
concluzie, pv nu se va anula.
Buna seara! Am primit un proces-verbal in care nu este trecut nici numele, nici prenumele vreunui agent constatator ( de la brigada de pol rutiera ,biroul autostrazi) Cum se face constatarea din oficiu a nulitatiii acestuia ? Precizez ca trebuie sa ma deplasez la Judecatoria Buftea. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca ... Toader29 Toader29 Se poate anula / contesta un pv dat de poliția locală daca in pv nu este numele agentului constatator și este doar semnătura (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Proces verbal gresit George93GL George93GL Buna seara.Se poate cere anularea unui Pv pe motivul unei greseli facut de agentul constatator in editarea adresei contravenientului? In speta, eu locuiesc pe ... (vezi toată discuția)