avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie prescrisa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie prescrisa?

buna seara am contractat un credit acum cinci ani de la o banca in valoare de 3000 de euro pe care din motive financiare nu am putut sa achit nici o rata.cand am contractat creditul m-ia spus ca este asigurat 100% de o firma de asigurari.ce se poate intampla daca dupa cinci ani nu ma cautat nimeni....sa prescris datoria...multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:14, 14 Octombrie 2012
Prescrierea datoriilor este reglementata de Codul de Procedura Fiscala, in cazul datoriilor catre stat, si de Codul de Procedura Civila, atunci cand este vorba de alte datorii decat cele fiscale.
Codul de procedura Civila stabileste, la articolul 405, alin. 1, ca termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita in materie civila sau comerciala, atunci cand este vorba de o obligatie baneasca, este de 3 ani.
Daca in aceasta perioada creditorul nu a desfasurat demersuri pentru recuperarea creditului,dreptul de solicitare a creditului se prescrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de executare silita caprice caprice Buna ziua, ce inseamna prescriptia dreptului de executare silita ( in cazul neplatii ratelor la banca a unui credit ipotecar ) si cand intervine aceasta? Cand ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi mot-dia mot-dia O amenda din februarie 2003 este prescrisa, daca totusi a avut o somatie in septembrie 2008? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Poprire pe veniturile salariale b35pda b35pda Buna seara. Am sa incerc sa prezint un rezumat al spetei. Card atasat la credit primit la doua luni dupa acordarea creditului (august 2007) care a ramas ... (vezi toată discuția)