avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OCPI Nu are calitate procesuala pasiva
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OCPI Nu are calitate procesuala pasiva

Buna ziua,
Din posturile anterioare am inteles ca OCPI nu are calitate procesuala pasiva si va fi chemat in judecata Fostul proprietar a imobilului.Pretentiile de evictiune se vor ridica in cadrul acestui proces(aici ma refer la o servitute aparuta dupa 2 ani de la cumparare si care nu au fost declarate si nici inscrise in cartea funciara).

Va mulumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:10, 14 Iulie 2014
Da, asa este conform Deciziei nr.72/2007 a ICCJ. Va veti judeca in contradictoriu cu fostul proprietar.
Buna ziua!
Am introdus o plangere impotriva incheiereii de respingere de catre OCPI a inscrierii in cf a unui imobil dobandit la execuatre silita,licitatie.(in respingere mi se cere dovada platii impozitului pe transfer de proprietate,impozit datorat de fostul proprietar,nu de mine)OCPI invoca lipsa calitatii procesuale pasive si solicita respingerea actiunii.Trebuia sa indrept actiunea impotriva altcuiva?Impotriva cui?
Impotriva fostului proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva incheierii de carte funciara - calitate procesuala pasiva Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna ziua! Asa cum va spuneam intro postare mai vache, o cunostinta a adjudecat la licitatie, intr-o executare silita, un imobil care nu avea carte ... (vezi toată discuția)
Executare silita mirelapopescu mirelapopescu Buna ziua. In momentul de fata sunt in proces cu BCPI/OCPI pentru ca refuza sa-mi intabuleze imobilul castigat in urma unei licitatii pe motiv ca nu este ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara ieseugenia ieseugenia In baza unui act de adjudecare la executare silita,am solicitat inscrierea provizorie la ocpi.OCPI mi-a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat taxa ... (vezi toată discuția)