avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament ( contract )
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament ( contract )

Buna ziua ! Daca apartamentul a fost cumparat de catre parintii mei pe numele meu , expre ca sa nu fie impartit cu altii ,eu pot fi atacat in instanta de catre terti persoane din familie pentru mostenire ? si daca da , care ar putea fi solutia in care sa am castig de cauza ! va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:27, 14 Octombrie 2012
Daca sunteti titular de contract pe apartament , nu poate nimeni sa va ceara sa impartiti acel apartament. Apartamentul nu poate intra in masa succeorala a parinitilor.
Nu va fie frica.
Cne sunt tertii din familie?!
Daca sunt frati , acestia pot ataca in nstanta contractul ca fiind in faot o donatie, la decesul parintilor sa fie supusa reductiunii liberalitatilor excesive. Sau daca parintii au fost procuratori de fonduri prin donatie in contract , banii pe care vi I au dat sunt donatie si daca nu au fost scutiti de raport , la decesul parintilor vor putea cere raportul acestora si reductiunea pentru ce le incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce masura poate fi atacat actul de donatie ccrys ccrys Buna ziua, Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament. Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o ... (vezi toată discuția)
Despre rezerva succesorala in vechiul si noul cod civil narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! In cazul unui bun (unicul bun din patrimoniu) donat de parinti catre unul dintre copii in august 2010, celuilalt copil ce rezerva succesorala i se ... (vezi toată discuția)
Semnatura- contract de intretinere elartdesign elartdesign Parintii mei doresc sa faca un contract de intretinere cu sora mea, drept pentru care mi-au solicitat semnatura mea in favoarea cedarii partii mele. Ma intreb ... (vezi toată discuția)