avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament si pretul declarat la financiar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament si pretul declarat la financiar

Buna ziua,

Am un apartament cu 2 camere si doresc sa-l inchiriez dar nu stiu cum sa procedez d.p.v. al contractului si a sumei declarate la financiar. Mai exact nu stiu daca exista un contract tip pe care ar trebuii sa-l inchei sau pur si simplu merg doar la financiar si declar suma convenita cu chiriasul. Sunt persoana fizica si doresc sa inchiriez tot unei persoane fizice.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi frumoasa tuturor!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:46, 15 Octombrie 2012
Intocmiti un contract de inchiriere in care inscrieti conditiile contractuale, inclusiv suma reala pe care o va plati chiriasul dumneavoastra. Mergeti cu exemplarul oprit pentru dumneavoastra si inregistrati-l la organul fiscal in a carei competenta teritoriala va aflati domiciliul.
Procedura de inregistrare o gasiti aici, la sectiunea chirie: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.
Exista model de contracte de inchiriere apartament.
Exista numeroase modele de contract pe care le puteti personaliza,completa functie de interesul dvs si clauzele negocoate si asumate si de catre locatar
Ulterior incheierii contractului de locatiune,urmeaza sa il inregistrati si la autoritatea fiscala responsabila domiciliului dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament Marcam Marcam Buna ziua, Puteti sa ma jutati cu un model de contract de inchiriere apartament intre persoane fizice. Este suficient daca inchei contractul cu chiriasul si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera PIFOU PIFOU Sunt persoana fizica proprietar al unei garsoniere.Doresc sa inchiriez garsoniera catre angajata unei firme careia ii plateste firma chiria.Aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mai multi proprietari nicole2619 nicole2619 Buna ziua, Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un contract de inchiriere pe care vreau sa il inchei si sa il declar la ANAF: eu sunt proprietara ... (vezi toată discuția)