avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... separare in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

separare in italia

Ciao..as vrea sa va supun atentiei cateva intrebari:cetateni romani , casatoriti in italia..de curand am obtinut separarea aici prin doar 2 audiente ptr ca el nu sa prezentat..custodia copilului integrala la mine..el trebuie sa plateasca pensia alimentara plus cheltuieli de judecata prin neprezentare..de curand a fost audienta in romania el intentand divort acolo...eu nici nu am fost anuntata..daca eu nu ma prezint acolo cat va dura procesul si ce consecinte vor fi?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:26, 16 Octombrie 2012
Daca ati divortat in Italia, legalizati, traduceti si apostilati hotararea de divort din Italia, dupa care o depuneti la procesul din Romania care se va opri. Separat depuneti la Tribunalul Judetean de la ultimul domiciliu o cerere prin care solicitati recunoasterea pe teritoriul Romaniei a hotararii de divort din Italia. Angajati avocat .
In italia s-a terminat doar separarea..ptr divort trebuie sa astept 3 ani...deci..trebuie sa ma prezint in romania?decizia de separare de aici are vreo importanta ptr legea romaneasca
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
andrada1979, utilizator
Ar trebui sa va prezentati in Romania, personal sau prin mandatar si sa aratati in ce masura considerati Italia competenta... sau ce alte aparari si cereri considerati de facut.
Eu am aici rezidenta si el la fel munceste aici..am apelat la legea italiana ptr ca neam casatorit aici si ptr ca el sa plateasxa pensia alimentara in baza la necesitatile care sunt aici...prin neprezentarea mea la proces in romania se poate da hotararea de divort...nici nu am fost snuntata si deja a fost a doua prezentare..la a treia fara prezenta mea ce se intampla...el nunma anuntat ca eu sa nu ma prezint..deci ce urmareste..va multumesc..
Doamna, nu suntem juristi, nu avem darul de a ghici in ghioc ce urmaresc persoane pe care nici nu le cunoastem...
Veniti in tara ori dati procura cuiva sa va reprezinte, sigur ca puteti divorta in Romania.
Cat despre ce s-a intamplat pana acum si ce se va intampla, iar e o chestiune de ghici: poate nu a fost procedura, poate e aproape de final procesul, poate obtine incredintarea, habar nu avem...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)
Divort div26 div26 Buna ziua Am nevoie de un pic de ajutor, multumesc anticipat Sora mea traieste in italia / lucreaza in italia, are 2 copii a fost de curand in tara a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare eliberarii primei carti de identitate a unui copil ai carui parinti sunt in plin proces de divort??? iannis75 iannis75 V-as ruga,in masura in care puteti,sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns pertinent la situatia pe care o voi expune mai jos:sora mea locuieste in Spania(nu ... (vezi toată discuția)