Buna, sunt inca casatorita, am hotarat insa de comun acordcu sotul sa divortam la notar luna aceasta. Avem construita o casa in timpul casatorie din care sotul nu vrea sa-mi dea nimic, fiind unicul proprietar trecut in acte. Trebarea mea este: pot eu sa fac partajul inainte de divortul la notar?Cum as putea sa trec in CF dreptul meu inainte sa divortez?multumesc
Partajul inainte de divort nu l puteti face Decat daca va schimbati regimul matrimonial si faceti lichidarea regimului actual partajul si o cnventie matrimoniala.
Daca aceasta Casa este achizitionata in timpul casatoriei, in acte trebuie sa fie trecut ca este casatorit si cu cine.....toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei se prezuma a fi bunuri comune.
Ce fel de acte aveti? Daca sunt acte de vanzare cumparare sunteti si dvs trecuta , verificati printr un extras de informare la Cartea Funciara.
buna,
Sunt casatorita in 2007 Sotul a cumparat terenul inainte de casatorie cu o luna.In CF APARE DOAR EL CA FIIND bun propriu,
cumparare cu n r. 46667/2007 SI dificare CU Nr. 14330/2008
Autorizatia de constructie a iesit in 2008 ca urmare casa a foct intabulata in 2008
acte sunt doar pe teren ca find luat de sot inainte de casatorie