avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... prescriptiile
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

prescriptiile

Bună,îmi poate spune cineva care sunt situaţiile in care impozitul pe venituri din activ comerciale se prescrie...sau poate e mai simplu prez situaţiei in care încep cu 1 ian 2004 a luat naştere acest impozit de plată de care nu am ştiut si nici nu am fost anunţat decât in ziua in care am fost să ridic o adev de venit (in anul 2010)si .....:O...uimire ....ajunsese la o valoare uriaşă pentru mine. Menţionez că am avut un pfa. Va mulţumesc f mlt.ţin să menţionez că firma a fost închisă in 2003.
Ultima modificare: Duminică, 14 Octombrie 2012
aadrian74, utilizator
Cel mai recent răspuns: aadrian74 , utilizator 17:19, 17 Octombrie 2012
termenul de prescriptie al creantelor statului este de 5 ani si incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere creanta. Daca data indicata mai sus de dumneavoastra este cea la care intr-adevar a luat nastere creanta inseamna ca a intervenit prescriptia
Daca datorati un impozit din anul 2004, totodata trebuie sa existe o Somatie si titlul executoriu emis pe numele dvs, asta inseamna ca termenul de prescriptie incepe din data de cand ati fost somat. Ce document ati primit de la ei? Mergeti si cereti copie dupa aceea somatie, intrebatii de ce nu ati fost instiintat, cereti-le dovada ca aceasta somatie va fost comunicata cu confirmare de primire sau publicata pe site. Aici puteti sa ii prindeti si sa contestati suma. Este putina alergatura, dar se merita. Multe somatii zac in bibliorafturi in dublu exemplar, asta pt ac nimeni nu contesta nimic, scuze o rabufnire.
Scuze..este corect prescripţie? Sau se spune prescriere?! Oricum,că răspuns la ajutorul dvs nu am primit absolut nimic,nici o hartiuta,înştiinţare,somatie... Cum am spus in 2011 am fost ptr a două oară in acel an să ridic o adev de venit si atunci la ghişeu mi s a adus la cunoştiinţă printr o hârtie in care erau suma datorată si penalizările aferente...atunci am mers la fiscul de care apartineam si am întrebat...au confirmat că am acel impozit de plată,totodată recunoscând că a trec timpul"..." si cam asta...să platesc:(...am fost îndrumat de o cunoştiinţă să găsesc pe cineva care,cu experienţă,să facă demersurile aferente chiar cu finalizare optimistă in ceea ce mă priveşte,aşa in linii mari.ştiu că este greu să fiu ajutat pe această cale dar poate totuşi cineva are o idee...ceva concret...si discutam.idea este că sunt plecat din ţară si cam pe la sf lunii dec vin si cu puţinul timp pe care îl voi avea la dispoziţie prin ianuarie să văd ce se poate rezolva cu ajutorul dvstra. Va mulţumesc...
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
aadrian74, utilizator
Este corect spus prescriptie- "Interval de timp la sfârșitul căruia, potrivit anumitor norme juridice, nu se mai poate cere plata unei datorii, aplicarea unei pedepse, redobândirea unei posesiuni sau a unei proprietăți."(dex)

Majoritatea institutilor au site, tinand cont ca nu sunteti in tara puteti comnica cu ei prin mesaje. Am vazut ca despre aceasta discutie ati mai scris intrun alt topic. Ca sa va ajutam, sa va spunem ceva concret, trebuie sa stiti ce anume ati primit acasa, in baza carei legi, ce articol invoca.
Ok,va mulţumesc pt ajutorul de până acum,vom relua discuţia in acest caz când voi ajunge acasă in iarnă si poate vom(voi)rezolva cumva această problema a mea....da am mai scris ,se vede disperarea dar ..chiar aşa e...
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
aadrian74, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor de circulatie scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com Buna ziua,sunt consilier in cadrul compartimentului impozite si taxe locale al unei primarii,va rog sa-mi spuneti termenul dupa care urmeaza presrierea unei ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriptie datorie doraly10 doraly10 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.Am un credit luat la Cec in 2008.Perioada de rambursare era pe 10 ani, 2008-2018 .Am platit o perioada, ... (vezi toată discuția)