avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor recuperare datorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor recuperare datorie

buna ziua!
am o mare problema si nu stiu cum sa fac...
sunt casatorita de aproape 5 ani iar sotul meu vrea sa ne despartim... nu avem copii si nici bunuri comune.
problema mea este ca el vrea sa plece din tara in cca o saptamana si sa ma lase plina de datorii. am facut un credit pe numele meu pt el . mi-a spus ca imi va da banii inapoi dar nu il cred mai mult a vandut toate lucurile de valoare pe care le-a achizitionat de-a lungul timpului.
are un contract de munca intr-o tara araba pe per de 1 an.
cum as putea sa procedez... sa recuperez datoria.? daca il dau in judecata (am martori ca i-am dat acei bani) nu am ce sa ii iau deoarece nu are nimic pe numele lui.
multumesc.
o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:21, 15 Octombrie 2012
creditul a fost contractat in timpul casatoriei ?
daca era dinainte nu o sa aveti ce sa-i faceti.
pana la urma in afara de faptul ca ati putea sa recuperati o parte de bani pentru acoperirea creditului nu prea vad solutii.
multumesc de raspuns
in timpul casatoriei a fost contractat problema mea este ca va pleca din tara si nu stiu cum o sa ii pot recupera...
Daca nu mai are bunuri proprii si nici nu aveti bunuri comune de impartit, nu aveti cum sa-i recuperati.
Daca suma e mare, merita sa incercati o actiune in instanta macar sa vi se recunoasca dreptul, va trebui sa timbrati la valoare. Apoi, daca staruiti in executarea lui silita, poate la un moment dat va dobandi vreun bun sa va reveni ca angajat in tara.
Insistati totusi sa vi returneze pe cale amiabila. N-are parinti ? Incercati sa vb si cu acestia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Partaj ClaudiaDarius07 ClaudiaDarius07 buna ziua. sunt divorțat de 3 ani di as vrea sa deschid partajul in tribunal deoarece fosta mea soție nu vrea la notar pentru ca nu e de acord să ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)