buna ziua!
am primit,printr-o firma terta,o somatie de plata a unei "datorii"!ea se refera la o "datorie" din februarie 2008 la firma "X"!Neavand un contract cu firma "X",ci unul pe care il avusesem cu firma "Y",inainte ca aceasta sa fie absorbita de firma "X", m-am ghidat dupa articolul din contractul pe care-l aveam,si care,referitor la depasirea termenelor de plata spunea asa:"art.4.4.Furnizorul va emite lunar facturi abonatilor sai.Depasirea termenelor scadente de plata atrage penalitati de 1% pe zi de intarziere.Depasirea cu mai mult de 1(una) luna calendaristica a datei scadente a platii atrage dupa sine deconectarea abonatului de la retea,reconectarea facandu-se la cerere,dupa achitarea taxei de reconectare si a tuturor datoriilorfata de furnizor.Depasirea cu mai mult de 2(doua luni)calendaristice a datei scadente a platii duce la rezilierea contractului".Daca s-ar fi purtat frumos cu clientii sai,nu m-as fi mutat la o alta firma de telefonie si tv prin cablu,in septembrie 2007,dar firma "X",isi batea joc constant de noi,Asa ca atunci am decis sa nu le mai platesc.Cand au sosit somatiile de plata,am platit penalitatile ca pentru 2 luni restante cum reiesea din contractul pe care-l aveam.Dar apoi mi-a sosit inca o somatie pentru suma de 181,32 lei pentru lunile februarie,martie si aprilie 2008,pe care am considerat-o un abuz si am trimis un mail in care explicam ca eu de fapt nici nu am contract cu ei,si ca m-am ghidat dupa contractul cu firma "Y"si consider ca nu trebuie platit din moment ce,de fapt din septembrie 2007 sunt deja la alta firma"Z"!Bineinteles ca nu am primit nici un raspuns,si am neglijat totul odata cu trecerea timpului.Pe 13 oct.a.c. am primit un plic(in cutia postala),cu somatia,si in care mi se cerea sa platesc pana pe 14 oct.a.c. aceasta datorie,pentru a evita:"rezilierea unilaterala a contractului pe motiv de neplata".Va rog mult sa-mi spuneti si mie(daca am fost destul de clara!),am eu dreptate,sau ei?(sunt totusi 5 ani de atunci)!Este un abuz?Cum pot afla daca tutusi exista vreun contract cu ei(poate eram ametita)?Pot sa le cer lor sa-mi trimita duplicat sau copie?Sa platesc totusi?Dar daca vor continua sa-mi trimita facturi pentru ca se va considera de la sine ca am reluat colaborarea?
Multumesc anticipat!Cu consideratie,Daniela
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
21:00, 15 Octombrie 2012