avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare pedeapsa cu suspendarea conditionata a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii

Buna ziua,

As dori sa stiu cand mi se sterge cazierul sa nu mai fie patat,mentionez ca am fost condamnat la 7 luni inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de 2 ani.termenul de incercare a expirat ,se sterge automat din sistem sau trebuie sa fac eu vreo cerere sau actiune in instanta,pentru ca trebuie sa merg tocmai la bacau ca acolo s-a judecat, eu sunt din Brasov.Va rog sa-mi spuneti exact procedura.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 20:18, 14 Octombrie 2012
Nici9 o pedeapsa nui se sterge singura din cazier , chiar daca intervine reabilitarea de drept. Este nevoie sa va adresati unui avocat pentru depunerea cererii de reabilitare si actelor necesare .Dupa hotarare se va radia din cazier mentiunea.
Dupa cunostintele mele la implinirea termenului se sterge automat pedeapsa din cazier fara nicio interventie din partea dvs. Aceasta este procedura in cazur reabilitarii de drept, fata de reabilitarea judecatoreasca atunci cand dvs trebuie sa introduceti o cerere prin care sa solicitati instantei reabilitarea.
In cazul suspendarii conditionate, daca in termenul de incercare nu savariti o alta infractiune sau nu se revoca suspendarea conditionata, intervine reabilitarea de drept.
Sugestia mea este sa scoateti un cazier si daca se mentioneaza savarsirea unei infractiuni introduceti o cerere la instanta prin care sa se constate reabilitarea de drept.
Instanta nu are de facut decat sa constate trecerea intervalului de timp necesar.
Să depuneţi o cerere în constatarea reabilitării de drept, la instanţa care a pronunţat hotărârea judecătorească de condamnare sua la instanţa corepsunzătoare de la locul dvs. de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendare ovidiuuliean ovidiuuliean buna ziua. as dori un raspuns la intrebarea : se reabiliteaza de la sine cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu suspendare sau trebuie inceputa o actiune ... (vezi toată discuția)
Cazier Inculpatul Inculpatul Buna seara! Rog comunitatea forumului avocatnet, sa ma sprijine sa aflu raspunsuri cu privire la situatia descrisa in cele ce urmeaza, si anume; In anul ... (vezi toată discuția)