avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce actiune pot face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce actiune pot face

Mama mea a avut un frate care a decedat,are doi copii dintr-o casnicie si alti doi copii dintr-o relatie extraconjugala dar pe care i-a recunoscut ca fiind ai lui. In casnicie, dupa 20 ani ,sotia l-a parasit si s-a mutat la una din ficele sale unde a stat 23 ani si a decedat. De atunci sotul a ramas singur si neajutorat si in urma cu un an s-a inbolnavit iar mama mea l-a ingrijit, l-a dus la spital dar boala l-a rapus si a decedat. Am incercat sa luam legatura cu fica lui pentru al ingriji si al inmorminta dar a refuzat acest lucru si mama mea a fost obligata sa il inmorminteze. Ce actiune pot inainta pentru a-mi recupera banii cheltuiti pentru ca ea nu are nici o reactie, sau odata cu declararea succesiunii ma pot asocia si eu cu vreo actiune?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 15 Octombrie 2012
Deschideti o actiune in pretentii fata de mostenitor.
Daca fratele era asigurat sau pensionar, mama are drept sa ceara si de la casa de pensii un ajutor de inmormantare, facand dovada ca dansa a cheltuit cu inmormantarea.
Pentru diferenta de bani, va adresati instantei in termen de 3 ani, veti taxa 3% din valoarea pretinsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - cota majorata mostenire cipy35 cipy35 Suntem doi fratii in care nu ne inteleg in partea de mostenire povestea noastra sta cam asa..... Cand eu aveam 14 ani iar fratele meu 8 ani a decedat unul din ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea dupa decesul tatului meu raluca12345 raluca12345 tatal meu a decedat acum 3 ani,are o fica din prima casatorie si doua fice din a doua casatorie cum se imparte mostenirea in cazul in care mama mea e in viatza ... (vezi toată discuția)
Sucesiune costel15 costel15 buna ziua ma numesc maria mama mea a decedat an 2011 si santem 3 frati a lasat un teren de 600 metri intravilan una dintre fete vrea fica ce mare vrea ... (vezi toată discuția)