avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furturi din masini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furturi din masini

Buna ziua,
De cateva zile in zona in care locuiesc au avut loc (aproape zilnic) furturi din masini. Politia a venit, nu a luat amprente, doar a constatat fapta. Acum cateva zile un vecin a surprins doi indivizi care se uitat intr-o masina...i-a retinut si a chemat politia. Care a aparut dupa 30 de minute. Cei doi au scapat cu o amenda (pentru ca aveau asupra lor un semn de circulatie luat de cine stie unde).
Cum putem sa aflam mai multe detalii despre acestia? Si despre ce face politia pentru a rezolva situatia din zona.
Pot sa imi instalez camere de securitate (in balcon de exemplu) care sa supravegheze strada? Si locul de parcare mai ales... (Clar, acesta e domeniu public, insa camera este pe proprietatea mea) Aceste inregistrari pot avea valoare juridica?

Va multumesc pentru atentie,
Sebastian
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 15:12, 16 Octombrie 2012
Pot fi efectuate filmări pe domeniul public, iar în eventualitatea surprinderii vreunei infracţiuni, ar putea fi folosite ca probe .
NU vi se pot oferi detalii din dosare în care nu aveţi vreo calitate.
Există situaţii în care se aplică amendă , iar infractorii nu sunt trimişi în judecată pentru orice faptă, dacă organele de urmărire penală consideră că pericolul social concret este unul mic, că s-a adus o minimă atingere unei valori ocrortite de lege, iar infractorii nu au antecedenţă penală .
Furtul de autoturisme se pedepseste cu inchisoarea in 70-80% din cazuri.
Solutia poate fi montarea camerelor de supraveghere daca respecta legea 333/2003.
Politia trebuie sa-si faca treaba sa ridice probe, sa audieze martori. Chiar daca in zona nu sunt camere de luat vederi, pot fi zone in proximitatea locuintei dvs. unde sunt monitorizate video( strazi, sosele, sedii de banci, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video versus camere video Corneliuz Corneliuz Imaginile camerelor video instalate pe o proprietate pot fi folosite in instanta ca probe in cazul unor infractiuni. Cele instalate de autoturisme nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. subiectul : big brother d1dd d1dd Buna ziua. Subiectul : Camere de supraveghere montate de vecin, cu vedere in curtea mea. Camerele sunt montate de vecin pe spatele casei la o inaltime mult ... (vezi toată discuția)
Buna? fost curier sunt acuzat de furtul unor colete in valoare ... Roberto762 Roberto762 Buna? Fost curier sunt acuzat de furtul unor colete in valoare de 20.000 de lei, fostul șef zice ca am fost surprins pe camerele de supraveghere cum am luat ... (vezi toată discuția)