avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua! Va rog frumos spuneti-mi si mie in ce conditii se poate desface un asemenea contract? Care sunt consecintele neprezentarii cumparatorului la un eventual proces sau infatisare? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: silvianna , utilizator 12:06, 15 Octombrie 2012
Contractul s eva desface daca beneficiarul intretinerii (vanzatorul) va face dovada neindeplinirii obligatiilor asumate de catre cumparator, in sensul prestarii intretinerii la care acesta s-a obligat.
Neprezentarea cumparatorului poate fi apreciata - in contextul tuturor probelor administrate - ca o recunoastere a pretentilor reclamantului.
In cazul in care cumparatorul nu si-a respectat obligatia de intretinere, vanzatorul poate cere desfiintarea contractului.
Nu va recomand sa nu va prezentati la proces in cazul in care sunteti intr-o astfel de situatie.
Probele se vor axa in principal pe aceasta obligatie.
Contactati un avocat, pentru ca este important sa ia cunostinta si de continutul cererii de chemare in judecata.
Multumesc frumos!
Nu se pune problema de neprezentare insa vanzatorul nu poate dovedi ca nu s-au indeplinit obligatiile.Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui contract de vinzare- cumparare cu clauza de intretinere Gabi1310 Gabi1310 Cumparartorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate neavind grija de proprietarii imobilului in sensul ca a parasit tara si nu l-a mai interesat. Imobilul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de întreþinere neachitate tantahurub tantahurub bună seara, am rugămintea de a mă lăuri cu privire la următorul aspect _ sunt proprietara unui apartament cu clauză de întreţinere persoana cu care ... (vezi toată discuția)