avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unui contract de vinzare- cumparare cu clauza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unui contract de vinzare- cumparare cu clauza de intretinere

Cumparartorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate neavind grija de proprietarii imobilului in sensul ca a parasit tara si nu l-a mai interesat. Imobilul este o casa de locuit situata in mediul rural. Proprietari sunt bunicii cumparartorului (cumpararea a fost facuta onorific, dar nu sunt dovezi in acest sens) si sunt bolnavi. Unul din ei este imobilizat la pat.
Care ar fi procedura de anulare a contractului?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:18, 27 Decembrie 2010
Prin actiune in instanta.
Trebuie chemat in judecata cumparatorul pentru rezolutiunea contractului.Oricum va trebuie un avocat ,trebuie administrate probe ,nu este chiar asa de simplu.Este vorba de desfiintarea unui contract de vanzare cumparare incheiat in forma autentica.
Daca se prezinta singuri au toate sansele sa piarda procesul.
in instanta, va trebui sa faca dovada ca intretinatorul nu si-a respectat obligatiile asumate, fara nici o culpa din partea intretinutilor, si sa solicite rezolutiunea contractului.
Trebuie studiate foarte bine clauzele contractului.
Recomand angajarea unui avocat pentrui initierea si sustinerea unei actiuni de rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara.
Daca acel act se numeste "contract de vanzare cu clauza de intretinere", o struto-camila (asa cum am spus-o mereu!), atunci instanta va trebuie sa stabileasca natura juridica a acelui act, in functie de care dintre prestatii poate fi considerata principala. Daca in contract se mentioneaza ca suma reprezentand pretul ar fi fost platita anterior incheierii contractului, atunci se poate dovedi cu proba testimoniala si caracterul simulat al acelei clauze, fata de imprejurarea ca cei carora li s-a transmis dreptul de proprietate sunt nepotii transmitatorilor.
Daca probatoriul va dovedi nerespectarea obligatiilor asumate de intretinatorii-cumparatori in sensul neacordarii intretinerii efective, zi de zi fata de intretinutii - creditori, fara a exista culpa intretinutilor, atunci instanta va dispune rezolutiunea contractului.
Este foarte importanta in aceasta situatie, atat redactarea actiunii cat si dovedirea acesteia.
Eu am avut cazuri cu aceste spete si le-am castigat. Nu pot spune ca usor...
Succes! ;)
buna ziua.
daca cumparatorul nu a respectat clauzele contractuale, vanzatorii pot investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare .
vor trebui administrate probe in instanta , inclusiv proba testimoniala .
avand in vedere faptul ca cumparatorul este plecat in strainatate cred ca acest lucru este in favoarea (intr-un fel ) vanzatorilor, putand demosntra astfel faptul ca cumparatorul nu -si indeplineste obligatia asumata.
importante sunt clauzele contractuale. astfel, inainte de a ne da cu parerea va recomand totusi sa cereti consultanta unui jurist in vederea studierii contractului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj Flo2009 Flo2009 Buna ziua tuturor, Sunt casatorita de 14 ani si am 2 copii minori(11 ani si respectiv 8 ani).IN ultimii 2 ani relatia cu sotul meu s-a deteriorat si deorece ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau contract de intretinere ? aryane aryane Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg diferenta dintre un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si un contract de intretinere. In ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract daca imobilul nu este finalizat ioanvoicu ioanvoicu Buna ziua As dori sa primesc si eu un sfat pentru cum ar trebui sa procedez in situatia in care la termenul stabilit prin antecontract (pentru semnarea ... (vezi toată discuția)