avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa - in cazul muncii de la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa - in cazul muncii de la domiciliu

Buna ziua,

As dori sa va intreb daca angajatorul poate decide sa nu acorde bonuri de masa pentru zilele in care angajatul lucreaza de acasa (in cazul in care munca de acasa este ocazionala si aprobata de catre companie)

Mentionez ca beneficiul acordarii tichetelor de masa nu este prevazut in contractul de munca dar este acordat in toata compania.

Va rog sa imi dati trimitere si la textul de lege care reglementeaza subiectup pentru ca in Legea nr. 142 din 9 iulie 1998 privind acordarea tichetelor de masa nu pare ca este clar solutionata aceasta situatie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 15 Octombrie 2012
Legea nr.142/1998, art. 1. - Societatile comerciale din industria miniera care, potrivit prevederilor legale, au obligatia de a acorda gratuit masa calda unei parti din personalul angajat pot acorda gratuit masa calda si personalului care are dreptul la acordarea tichetelor de masa, in conditiile prevazute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa si potrivit prevederilor contractelor colective de munca negociate.

Normele de aplicare a Legii nr.142/1998:
Art. 2 - Angajatorii, împreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin contractele colective de munca clauze privind acordarea
alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, în limita celei prevazute de lege, tinând seama de posibilitatilr financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinând seama de conditiile de lucru în care îsi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socio-profesionale si de alte elemente specifice activitatii.


Asadar, trebuie sa verificati daca in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia este prevazuta situatia dvs in cazul acordarii tichetelor de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa calda in industria miniera gheorghebuda gheorghebuda Buna seara!As vrea sa stiu daca este obligatorie acordarea mesei calde pentru mineri conform legilor in vigoare.Multumesc... (vezi toată discuția)
Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)