avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... masa calda in industria miniera
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

masa calda in industria miniera

Buna seara!As vrea sa stiu daca este obligatorie acordarea mesei calde pentru mineri conform legilor in vigoare.Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 2 Aprilie 2016
Masa calda gratuita reprezinta alimentatie de protectie si se acorda conform prevederilor din Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.14 Alimentaţia de protecţie se acordă obligatoriu şi gratuit de către angajatori, persoanelor care lucrează în condiţii de muncă ce impun acest lucru, şi se stabileşte prin contractul colectiv de muncă şi/ sau contractul individual de muncă.
Masa calda se poate acorda conform prevederilor din contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma. Beneficiarii de masa calda gratuita, pe locuri de munca/ posturi de lucru se mentioneaza in contractul colectiv de munca si se nominalizeaza persoanele prin contractul individual de munca.
Hotărârea nr. 195/2006 privind acordarea gratuită a mesei calde pentru personalul societăţilor comerciale din industria minieră

Art. 1.
Societăţile comerciale din industria minieră care, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a acorda gratuit masa caldă unei părţi din personalul angajat pot acorda gratuit masa caldă şi personalului care are dreptul la acordarea tichetelor de masă, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă şi potrivit prevederilor contractelor colective de muncă negociate.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa - in cazul muncii de la domiciliu Primavara2012 Primavara2012 Buna ziua, As dori sa va intreb daca angajatorul poate decide sa nu acorde bonuri de masa pentru zilele in care angajatul lucreaza de acasa (in cazul in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la nivelul ... Balasa Marian Balasa Marian Buna ziua,in contractul colectiv de munca,scrie ca la nivelul companiei se dau bonuri de masa,dar la punctul de lucru unde lucrez,se specifica clar ca se da ... (vezi toată discuția)
Materiale igienico-sanitare cateldestept cateldestept Cum contabilizam materialele igienico-sanitare, respectiv sapun, prosop, etc.? (vezi toată discuția)