un colocatar din bloc, proprietar al unui apartament la etajul 8 si o camera de servici la etajul 9 (mansarda) a modificat instalatia electrica, trecand un cablu de alimentare intre cele 2 etaje, de-a lungul coridorului,pretinzand ca a alimentat camera de la etajul 9 de la contorul apartamentului de la etajul 8 (camera fiind alimentata anterior de la contorul comun al etajului 9). Nu a prezentat nici o autorizatie, nu a cerut aprobare de la Asociatia de proprietari pentru a folosi spatiul comun pentru cablare.
As dori sa stiu daca poate fi legala aceasta modificare si ce documente ar trebui sa-i solicitam.
Nu ati precizat temeiul legal in baza caruia proprietarul utilizeaza spatiul parte comuna de la etajul 9
In temeiul disp
art 11*2 din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune far a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Mai mult, o astfel de modificare necesita si aprobare de la furnizorul de electricitate, care nu va accepta un cablu asezat pe perete, unde poate sa il loveasca oricine ci doar un cablu protejat de o teava metalica.
Stati linistiti ca omul a facut exact ce trebuia.
Pana acum consuma energie electrica din cea contorizata la comun pe casa scarii. Probabil ca a avut discutii cu vecinii, cu asociatia ca face risipa din energia consumata in interes personal din cea comuna...
Noi avem mai multe spatii comune inchiriate proprietarilor de apartamente si am apreciat pe fiecare dintre acestia care si-au tras cablu din apartamentul personal in acest spatiu inchiriat de la asociatie.
Am primit de multe ori sesizari de la proprietari ca in boxa sau uscatorul X este lumina aprinsa ziua in amiaza mare. De ce? Pentru ca era alimentat din reteaua electrica ce ilumina casa scarii.
Atunci cand cel ce a inchiriat spatiul a asigurat iluminatul din apartamentul personal au disparut sesizarile.
camera de servici este proprietatea celui ce a facut racordul (are si chirias acolo). Problema este ca firele trec prin coridor si scara de servici (proprietate comuna) si nu se stie daca a alimentat camera din apartamentul sau sau...invers, isi ia curent la apartament din camera de servici care era alimentata de la contorul comun al etajului 9. De asemenea, nu stim cat este de sigura acea instalatie, atat timp cat nu a prezentat nici un document de la o firma de specialitate.
Contract
angi25
Buna ziua!
Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema?
Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)