avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... improvizatie instalatie electrica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

improvizatie instalatie electrica

Locuiesc intr-un apartament dintr-o vila (parter + etaj) si am o parte din camere la parter iar o parte la etaj. Unul din vecini a reusit sa-si arda instalatia electrica, si acum a tras un cablu de la o doza aflata pe casa scarilor spre boxele de la subsol (de mentionat ca el nici macar nu are boxa, deci nu are ce sa caute la subsol), peste acoperis (inclusiv pe portiunea care se afla deasupra apartamentului meu), tocmai in celalta parte a cladirii. Cablul trece inclusiv printr-un geaqm deschis (la casa scarilor), riscand ca la o rafala de vant sa fie sectionat. Doza respectiva a fost proiectata pentru a deservi cateva becuri din boxele de la subsol, nu un apartament intreg, deci exista risc de suprasarcina si incendiu, mai ales ca se afla pe un perete comun cu cel al bucatariei mele.
I-am chemat pe cei de la Electrica, si ei au spus ca nu au cum sa taie cablul, acesta nefiind legat la firida lor, ci intr-o doza din interiorul cladirii (casa scarilor), dar mi-au recomandat sa tai eu cablul, avand in vedere ca trece pe proprietatea mea. Am depus o sesizare si la pompieri, in care am aratat ce articole din Ord MAI privind prevenirea incendiilor incalca, dar au zis ca pana cand primesc un raspuns dureaza 30 zile, si ca mai intai o sa-l avertizeze pe contravenient, si abia peste alte 30 zile o sa-l amendeze. Adica n-am decat sa iau foc pana atunci.
Ce imi recomandati sa fac? Oare sa ii tai cablul?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:25, 21 Noiembrie 2010
Incercati sa contactati personal persona care a realizat imp[rovizatia,explicati ca nu sunteti de acord cu modalitatea de solutionare in care a inteles sa isi asigure preluarea de energie , ca doriti respectarea si aplicarea unitara a prevederilor in vigoare prin manifestari decente care sa contribuie la un climat amiabil intre locatari
Precizati ca in situatia in care respectivul nu intelege sa dezafecteze instalatia neautorizata ,va asumati responsabilitatea ca pentru solutionare sa sesizati factorii de control
ynocentta a scris:

Incercati sa contactati personal persona care a realizat imp[rovizatia,explicati ca nu sunteti de acord cu modalitatea de solutionare in care a inteles sa isi asigure preluarea de energie , ca doriti respectarea si aplicarea unitara a prevederilor in vigoare prin manifestari decente care sa contribuie la un climat amiabil intre locatari
Precizati ca in situatia in care respectivul nu intelege sa dezafecteze instalatia neautorizata ,va asumati responsabilitatea ca pentru solutionare sa sesizati factorii de control

mersi! am facut asta in clipa in care a facut prostia si tot degeaba
in locul dvs as chema un electrician sa taie cablul.
Pentru solutionare legala,sesizati oficial furnizorul de energie electrica ,care va aplica sanctiune pecuniara impotriva faptuitorului
ynocentta a scris:

Pentru solutionare legala,sesizati oficial furnizorul de energie electrica ,care va aplica sanctiune pecuniara impotriva faptuitorului

o sa incerc si pe aceasta linie (sesizare scrisa). cei care au venit la sesizarea mea verbala au spus exact ce am scris mai sus: nu e doza lor (fiind in interior), deci nu au cum sa taie cablul; dar cica au as fi indreptatit, dat fiind faptul ca trece pe proprietatea mea si ca doza respectiva e pe proprietate comuna.

Alte discuții în legătură

Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Furt energie electrica? dboariu dboariu Intr-un imobil (casa) cu mai multe apartamente (fiecare avand contor separat de energie electrica), mai exista un contor care deserveste casa scarilor spre ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari - boxa madaonica madaonica buna ziua! am achizitionat un apartament intr-un bloc ce are repartizate boxe la fiecare apartament din scara. pe actul de proprietate nu este precizata ... (vezi toată discuția)